Marianne Røhme (53) er daglig leder i Kondis og ansvarlig redaktør for bladet  og nettsiden. Hun er utdannet sivilagronom fra Norges miljø- og biovitenskaplige universitet og journalist fra Høgskolen i Oslo. I tillegg har hun bygd på med økonomi og medielederutdannelse. Hun kommer fra stillingen som ansvarlig redaktør for to tidsskrifter i Tun Media. Marianne er en ivrig kondisjonsutøver. Liker best løping, men er også å finne i skiløypa på vinteren eller på sykkelen om sommeren.


Vignett-kondiskommentaren.jpg

«Vi kan oppfordre leserne til å Vippse oss en gave på #125957»

 

Hvert år bruker vi nesten to millioner kroner på å drive Kondis.no, mens bare noen hundre tusener kommer tilbake som annonseinntekter. Kondis.no er derfor et stort underskuddsforetak for oss. Dette selv om vi har rundt 50 gratisarbeidene frivillige medarbeidere rundt i landet. Dette er entusiaster som bruker timevis av fritida si på å lage reportasjer fra arrangementer i store byer, små bygder, trange fjorder og på høye fjell. De frivillige arbeider tett med våre faste ansatte for å gi deg som leser en god oversikt over det som skjer i Kondis-Norge. Ikke et arrangement er for lite for våre medarbeidere. Vi ønsker å stille opp for alle arrangører og deltakere, og lage fyldige omtaler fra enhver idrettsbegivenhet.

Vår visjon er å spre treningsglede

Dette gjør vi helt gratis for deg som leser. Kondis sin visjon er å spre treningsglede. Dette er en visjon som skal bidra til at flest mulig skal finne motivasjon til å være fysisk aktive og til å ta vare på egen helse. Som organisasjon har Kondis valgt å ta et ansvar for folkehelsa. Vi har ikke bare et ansvar for våre egne medlemmer, men også for å motivere andre som ikke er medlemmer til å være fysisk aktive. Derfor er det viktig for oss å nå ut til flere enn dem som er medlemmer gjennom gratisreportasjer på Kondis.no.

Spørsmålet er hvor lenge, og i hvor stor grad, vi kan ta oss råd til å fortsette slik vi gjør i dag. Det er flott å være idealistisk, men det blir vanskelig å gi bort masse gratis når inntektene ikke står i forhold til kostnadene.

Ingen offentlig støtte

Kondis – norsk organisasjon for kondisjonsidrett – drives av annonse- og medlemsinntekter alene. Vi får ikke noe offentlig støtte utover en delvis dekning av momskostnadene våre. Vi kan selvfølgelig oppfordre lesere til å oppgi Kondis som sin grasrotmottaker når de leverer tippekupongen, for på den måten å bidra til vår ideelle virksomhet, eller vi kan oppfordre leserne til å Vippse oss en gave på #125957. 

Vi synes imidlertid det blir feil at inntektene fra kontingenten til våre medlemmer skal brukes til å finansiere Kondis.no i like stor grad som i dag. Vi må derfor ta en vurdering av framtida for nettstedet og hvilken strategi vi skal ha for Kondis.no i tida framover.

Allerede i dag gir vi «litt ekstra» til våre egne medlemmer på Kondis.no ved å publisere saker som krever innlogging med medlemsnummer for å kunne leses. Dette synes vi er riktig ettersom medlemmene i dag bidrar til en stor del av finansieringen av nettstedet. Sakene som publiseres er treningssaker og intervjuer som vi har gjort unike for egne medlemmer, mens nyhetsdekningen fra kondisjonsarrangementer har vært åpne for alle.

Vi vil nå foreta en vurdering av om også en større del av den øvrige dekningen på Kondis.no skal kreve medlemskap for å leses. Vi har ikke besluttet hvordan dette skal være framover, men vi vil starte arbeidet med å utrede det.

Hvor ideelle kan vi ta oss råd til å være?

Vi har et sterkt ønske om å fortsette den ideelle virksomheten. Vi synes det er viktig at Kondis er en organisasjon som engasjerer seg i å spre treningsglede, og til å motivere alle til fysisk aktivitet og trening. Idrettslagene er flinke til å få med barn og eliteutøvere, men opplever at mange faller ifra idretten i ungdomsåra og opp i voksen alder. Her mener vi Kondis har en viktig funksjon i å motivere også ungdommer og voksne til økt aktivitet og trening. Med 600.000 unike brukere i året på Kondis.no har vi en mulighet til å nå ut til mange. Spørsmålet blir imidlertid hvor ideelle vi kan ta oss råd til å være. 

 

Ønsker du å støtte Kondis sitt arbeid med å melde deg inn som medlem, kan du gjøre dette her. Du kan også gi bort medlemskap i gave til noen du er glad i. 

Som medlem vil du få magasinet Kondis sendt til din postadresse, mulighet til å lese alt som publiseres på Konds.no, og få rabatter på en rekke løp, i sportsbutikker og på flyreiser. Du vil også motta en velkomstpakke med en treningsdagbok og en teknisk Kondis-T-skjorte.