Den nye løypa var populær
Over fire av fem likte den nye løypa i Oslo Maraton godt eller meget godt (4-6 hvor 6 er best) 
To av tre likte løypa meget godt eller svært godt.

Et stort flertall foretrekker den ny løypa fremfor den gamle
Tre av fire foretrekker den nye løypa fremfor den gamle.

Kommentarer om Oslo Maraton
Under tabellene finner du noen av kommentarene løperne har skrevet om arrangementet generellt
Alle kommentarene vil bli sendt over til arrangøren (annonymt).

SJEKK OGSÅ UT KONDISKOMMENTAREN:  Oslo Maraton: Å perse eller ikke perse, er ikke alltid spørsmålet

På en skala fra 6 til 1 (hvor 6 er best) hvor godt likte du den nye løypa?

 
Valg Prosentandel
5
 
41.94%
6
 
25.09%
4
 
15.05%
3
 
8.60%
1
 
5.38%
2
 
3.94%

Hvilken løype likte du best 2017 eller 2016?

 
Valg Prosentandel
2017
 
74.18%
2016
 
25.82%


KOMMENTARER OM OSLO MARATON 2017

Jeg løp 42,2km stille og rolig, og må si at den nye løypa var knallbra. Litt brattere, men så mye finere, også mere lettløpt andre steder. Tommel opp fra meg.

 

Jeg gir en god 5, løypa var utrolig hard. Jeg lærte underveis det å ha vondt når man løper, den vonde følelsen og tanken om å gi seg etter noen få kilometer. Løping er ikke alltid en like stor utfordring, spesielt ikke halvmaraton, noe jeg er ganske vandt til å løpe. Det var første gang jeg deltok i Oslo maraton, jeg så for meg en løype å perse i, men etter noen få kilometer så jeg for meg en hard og utfordrene tur. Samtidig som dette var litt vondt å tenke over, var det en utrolig herlig følelse å vite at man har fullført etter en slik hard opplevelse. Jeg vett med meg selv at jeg ikke hadde dagen, men samtidig så var løypa utrolig hard. Det ga meg mersmak og jeg er i tanken på å melde meg på trippelen neste år, hvor jeg da kommer til å løpe sammen løype 3 ganger. Tusen takk for flott arrangement.


Synes ikke man skal være redd for å ha ei løype med noen bakker. Alle løyper må ikke være paddeflate.

Dere burde ha en raskere løype og pengepremier til topp 3 i seniorklassen på alle distanser, dame/herre. Bedre skilting til toalett og baggasjelevering. Ellers et veldig fint løp. Bra organisert, smiende funksjonærer (selv om alle ikke var like godt informert om hvor ting var ect,...). Bra vannposter underveis, og utdeling sv småsnacks og div etter løpet!!


Det er uklart i hvilke startpulje 1.40 fartsholderene starter fra. I 2016 var det pulje 3, men i år var det pulje 2. Dette fører til bytting av pulje og ekstra kaos i siste liten før start. Ellers et strålende løp

Jeg digger den nye løypen! Håper det blir den samme i 2018! 😄👍 Personlig rekord ble det også! Tusen takk for tipp topp stemning.
 

Flotte medaljer!
 

Løypen var alt for kupert og tung


Hvis løypa skal endres virker det uprofesjonelt å melde om dette kun 1 måned før løpet



Hadde vært fint med en lang runde istedenfor to korte på maraton

 

Flinke og oppmuntrende funksjonærer.

 

Debutant i Oslo. Fin løype hvor man får se mange sider av byen. Javisst er den tung, andre runden rundt St.Hanshaugen var tortur, men det er med å gjør løpet til noe spesielt. Det finnes mer enn nok flate maratonløp hvor man kan perse, jeg mener Oslo gjør rett i å ha et sentrumsnært løp hvor man satser hardt på rammen rundt.

Ønske for 2018: musikkinnslag kor/orkester på St.Hanshaugens høyeste punkt. Mye flott musikk som kan passe inn. Jeg foreslår Jannicke - Svake menneske


Jeg synes årets løype var mere motiverende å løpe, da man fikk sett mere av byen. I tillegg en flott utfordring med stigningen opp til St. Hanshaugen.

Synd at man må betale ekstra for t-skjorta. Den skulle alle ha fått üansett. Heller det enn en deltaker medalje.

 

Arrangøren fortjener ros for at de våget å endre til en mye finere løype.

 

Veldig bra arrangement. Kunne nok vært bedre vakthold enkelte steder. Spesielt ned Ullevålsvegen hvor farten er høyere, bør det være mer kontrollerte forhold. Hold på å løpe rett i en eldre mann med gåsykkel som passerte rett over vegen, mens vi var flere løpere i relativ stor fart nedover. Har litt mer sansen for denne løypa selv med motbakker relatert til løypa ifjor.

 

 

Jeg konkurrerer med meg selv og ønsker løpe en raskest mulig halvmaraton. Jeg likte løypa best da den var flatest mulig, må vel tilbake til 2011-2012 (før vi fikk Tøyen-Bakken) for at jeg skal si løypa var bra. 

Når jeg likevel ikke gir helt bunn score, så er det fordi det tross alt - om man ser bort fra mitt primærønske med oslo maraton - var to ganske fine ekstrasløyfer vi løp. Både Frognerparken og St hans haugen rundene er ganske fine. Men det er finere og finere ved Sørenga også! 

Neste år tror jeg det blir københavn halvmaraton for meg + bror og svoger, flat fin løype.

 

Litt dyrt å være med i forhold til servicen man får underveis og etter løpet.
Bedre stemning nå enn tidligere.
Løypa var tøff. Kunne man kommet opp med et raskere alternativ hadde det vært gøy.


 

I år løp jeg oslo halvmaraton for første gang , en fantastisk opplevelse!Glimrende vær og ei fin /tøff løype og så utrolig mye folk langs løypa gjorde det til en gedigen folkefest.Jeg har løpt alle birkebeiner løpene og vært med på 27 halvmaraton på Beitostølen og dette løpet i oslo er det største jeg noen gang har vært med på!!!!En særdeles stor opplevelse som jeg blir med på flere ganger det er det ingen tvil om så nå håper på litt vinnerlykke !!!!!!!

 

Jeg debuterte på maraton i ei tøff løype. Det ble kramper på vei ned fra Santhanshaugen. Hadde likt å se hvor fort det kunne ha gått på ei flatere løype. Fartsholderen på 3.30 fortalte etterpå at dette var første gang han hadde kjent på kramper på maraton. Regner med at han har løpt noen.

 

Fint å løpe i sentrum, men for mye bakker. Folk er ute etter å sette en god tid, da blir det irriterende når løpets hardeste bakke kommer så sent. Samme høydeprofil hadde vært et mindre problem tidsmessig dersom bakkene kom tidligere i løpet

 

Takk til alle som stiller opp og gjør dette eventyret mulig for oss løpe-frelste:-)

 

Savnet pissoar i start/målområdet.

I år var dette et meget godt arrangement på de fleste områder. Godt jobbet.-)

 

 

Skuffende at løypeprofil ble så endret. Hadde ikke meldt meg på om jeg visste det var slik.

Ønsker ikke å vinne deltakelse neste år om det blir samme løype som i år.

 

 

Burde vært mulig å sortere lista over påmeldte deltakere på aldersklasser. "Alle" andre løp har denne funksjonen. Jeg har etterspurt denne funksjonen gjentatte ganger i fjor og i år og fått løfter om at det skulle ordnes, men det har aldri kommet på plass. Ikke en gang infodisken i Expo klarte å få fram liste over påmeldte per aldersklasse, bare antall påmeldte i hver klasse. I NM, var det ikke mulig å få fram verken navn eller antall påmeldte per aldersklasse, verken i infodisken eller på nettsidene.

 

 

Det er vanskelig å skulle avgjøre hvilken av de to løypene som best/finest. 2017 utgaven har en tøffere løypeprofil enn 2016 utgaven, men er skånet for byggevirksomheten vi ser i Sørenga. 2016 utgaven er noe lettere hvis man ser på høydeprofil, men noe mer monoton. Ulempen de siste år har vært all byggeaktivitet. Når dette en gang i fremtiden er ferdig, så vil en trase som tar oss hele havnepromonaden være spektakulær.

I år som i fjor så er medaljen fin utsmykket. Årets medalje bærer preg av at løypa ble endret etter at medaljen var trykket - da vi aldri så snurten av Opraen (baksiden av medaljen).

Prisen er høy. 

Er spent på neste års trasevalg.

 

 

Hvorfor ikke legge 10 km på to runder ?

 

 

1.)Bedre løypetrase i år, som får vist fram byen ( spes.for de utenlandske deltagerne) på en bedre måte. Man må jo tenke på at løypa skal være litt turistreklame også, ikke minst for å rekruttere flere deltagere fra utland og andre deler av Norge.
Spesielt området i Frognerparken var flott, og bare det å passere Monolitten var en "højdare"!

2.)Men: Selv om traseen var mer spennende, var den også hardere og mer utfordrende. Jeg liker kuperte løyper, men den LANGE veien opp mot Frognerparken-området var tøff for beina, og ikke minst opp Ullevålsveien/St.Hanshaugen mot slutten av løpet.
Husk at det er de siste 5-6km av en halvmaraton som er de hardeste for gj.snittsløperen....og da å få en slik lang bakke når man er som mest sliten er ganske brutalt for kroppen og man blir tappet for de ekstra kreftene som man uansett trenger i sluttfasen av et løp. Gjerne veldig kupert løype, men ikke så lange bakker.
PS 1);Hadde det gått an å bruke Sentrumsløpets trase de første KM av løpet?(selv med start foran Rådhuset)....Tenk hvilken opplevelse for mange å få løpe rundt Stortinget...på Karl Johansgt. forbi Slottet(turistattraksjon)

PS 2): Eller:Hadde det på halvmaraton vært mulig å løpe 10-km- løypa 2 ganger istedet?(Lettere trase..bedre løpsopplevelse og slutt-tider for folk flest)

3.) Jeg synes det blir for trangt om plassen i målområdet.
I år tok det lang tid å få utdelt drikke fra kopper......lange køer.
Så synes jeg vi fortsatt burde kunne få en flaske med sportsdrikke når vi kommer i mål.(fått det tidligere år)Når vi betaler mellom 500-800 kr. i startpenger burde det være en selvfølge. Synes også "mat-tilbudet" var dårligere i år enn tidligere

 

Suuuupert arrangement! Mitt første maraton noen gang og jeg Elsket det! Gleder meg allerede til 2018!
Ros for utrolig bra stemning, alltid drikke, banan og barer tilgjengelig!!! Tusen takk :)

 

synd med 3 km som ble for lang elles er resten bra..

 

 

Er blitt latterlig dyrt.

 

 

Veldig mye mer spennende løype enn tidligere år; 2017 viste fram flere sider av Oslo by, samt profilen gjorde løypa mer spennende og variert. Savner absolutt ikke rundturen rundt containerene på kaia! Satser på samme løype de kommende årene! Applaus for løypesjefene.

 

 

 

På løypa på 3 km kom det fram at mange løp direkte til mål og ikke løp den andre runden. Dette er fullstendig katastrofe for arrangøren.
Man måtte legge om løypa i siste liten men dette burde jo vært avklart for lenge siden. Det er da ikke fair play fordi mange har fått altfor god tid og de som løp hele har kommet mye lenger ned på resultatlistene på grunn av dette.
Alle som ikke løp hele skulle ha vært diskvalifisert slik som i andre løp eller hatt et tillegg i tid. 
Med bakgrunn i dette burde de som løp hele løypa fått refundert startkontingenten fordi de ikke har fått riktig plassering på grunn av arrangørtabben.
Vaktholdet/henvisning ved vending etter første runde var også altfor dårlig. 
Det er heller ikke første gang det har være kluss med løypene i Oslo Maraton.
Et så stort arrangement som Oslo Maraton kan ikke gjøre seg bekjent av dette.
Så enkelt oppsumert, kjempetabbe av arrangøren!

 

Løypa var veldig bra. Jo, endel oppover, men lange strekk nedover fungerer bedre for meg enn bare enn flatt bortover. Mye fint å se på i den nye sløyfa. Fantastisk bra på drikkestandene. Red bull, cola/kaffe, masse bra energi! Takker for en suveren god første gangsdeltakelse på maraton!

 

 

Disse løypene bør lages så raske som mulig. Mange var skuffet over at de ikke var det.

 

 

Morsommere løype enn forrige utgaven, men enda morsommere hadde det vært med en raskere løype. Hvorfor ikke legge løypa om fornebulandet? Der er det jo både flatt og flott!

 

 

Litt kjipt å måtte spørre og lete seg frem til en glippe i et telt for å hente premie. Kjedelig også at arrangøren der kun hadde NM lister og ikke klasselister slik at telefonen måtte dras frem for å vise resultatlisten...

 

 

Bra matstasjoner med orden
Bagasjeoppevaring med orden.
Savner regnestykke som forklarer høy startkontingent
Savner trofeer for antall deltakelse år

 

 

Ok med bakker, men litt mye svinger og derav fortauskanter som måtte forseres. Løypa var bedre med mindre brostein og mer grusvei. 
Expo teltet er noe uoversiktlig, kunne vært mer liknende København hvor det er mer som et stort telt. 
Burde vært en bedre goodiebag til den prisen arrangementet koster. Det kunne også vært et bedre mattilbud ved målområdet. Det var 2 vogner som solgte mat, men det kunne vært mange fler.

 

 

Jeg mener dere burde ha flere puljer og starttidspunkt på halvmaraton hvor det er så mange deltakere, eventuelt ha en inndeling på samme måte som de gjør under Stockholm Marathon. Der deles deltakerne inn i puljer adskilt av sperrebånd som fjernes rett før start, men alle starter likt. Da står deltakerne sortert etter hvor fort de antakeligvis kommer til å løpe. 

Det er veldig store nivåforskjeller inna i pulje 1! De raskeste løper på rundt 65 minutter, mens de "tregeste" løper nærmere 1:30(?). Det blir trangt og vanskelig i starten hvor løypetraseen i tillegg er smal, og man må løpe slalom mellom overmodige løpere med mindre man åpninger som en galning.

 

 

The music wasn't good for running. it could have been faster, more exciting, upbeat music. Instead it was really slow and not motivating at all! I chose not to run with my own music so I could enjoy my surroundings, but I wished I took my headphones when I heard what was playing on the course!
Otherwise I was very happy about the course, just would have been nice to know about the hills farther ahead of time.

 

 

Jeg mislikte sterkt løypeomleggingen i OM, og bestemte meg da jeg så den for å droppe å satse på det løpet og meldte meg på Frankfurt Marathon i stedet. Jeg stilte til start i Oslo, men tok det som en treningstur, og kommer ikke til å melde meg på igjen i framtida. Det er to grunner til dette: 
1) De fleste som løper maratonn på mosjonsnivå løper en eller toppen to maraton i året, og er interessert i en god tid (pers, bedre enn i fjor e.l.). Dette blir svært vanskelig i OM når løypa gjøres så mye hardere enn tidligere års løype, eller andre løyper som er realistiske alternativer for mange. Jeg anslår at årets løype er 3-5 min saktere (på 2 r.) enn fjorårets løype for mitt vedkommende.
2) Dette er det mest kritikkverdige punktet: Endringen kom alt for sent, bare ca en måned før løpet. Fjorårets løype lå ute lenge og plutselig kom en totalt anderledes løype. Jeg føler meg lurt som meldte meg på allerede i fjor høst når jeg ender opp med å ha kjøpt et helt annet produkt. Stockholm maraton skal ha ny løype i 2018. Det ble annonsert allerede før løpet i 2017. Det kaller jeg profesjonell løpsarrangør, i motsetning til Oslo maraton. Selv om ikke løypa var klar tidlig, burde det ihvertfall blitt opplyst om at det ville bli ny løype og antydet noe om hvordan den ville bli.
Et siste moment er at det ble sagt at den nye løypa kom til å ha mye liv og publikum. Det var bare tull. Det var nesten ikke publikum langs løypa, og ihvertfall ikke noe mer enn i fjor. Det er mulig det var anderledes på halvmaraton som gikk senere på dagen.
Hilsen 
skuffet maratonløper

 

 

Jeg har løpt begge løypene og er uten tvil mest begeistret for årets. Vil gi følgende tilbakemelding:
I Oslo er det vanskelig å finne en flat rask løype. Sats heller på en løype som er severdig og variert. Det greide dere i år.
Drikkestasjoner var helt riktig plassert og det var variert og bra tilbud på alle stasjoner. Kanskje ikke nødvendig med siste drikkestasjon for oss som løp halvmaraton. På denne stasjonen var det også en del kopper på bakken. Dette var i nedoverbakke og det var vått, noe som kan medføre at man sklir på koppene.
Bra med musikk og liv langs løypa.
Bra med stemmning og oppvarming ved start.
Meget bra bagasjehåndtering.
Bra merking
Den første gangene jeg løp i Oslo i 2014 manglet mye av proffesjonaliteten, denne vare på plass i år. Jeg har erfaring fra andre store løp i Europa, Berlin, Stockholm og Rotterdam som jeg synes har ligget foran Oslo på alle områder. I år synes jeg dette har snudd. Oslo er foran nevnte løp, og jeg håper at 2018 løpet blir en gjentagelse av den prikkfrie gjennomføring dere hadde i år. Oppsummeringsvis vil jeg si at jeg er 110% fornøyd med årets løype og all honnør til arrangementskomiteen, de frivillige, sponsorere og alle som bidro til at Oslo Maraton ble et supert løp i 2017.

 

Dette er første gang jeg løp, men som bosatt i Oslo sentrum er det ingen tvil om at årets runde var et klart løft for de som løper med fokus på løype/opplevelse mer enn personlig rekord. Personlig hadde løypa blitt bedre om man hadde klart å fått med litt av Akerselva også, men det gir vel enda noen trafikale utfordringer pluss enda litt mer opp og ned. Bagasjeutleveringen kunne godt ha vært litt nærmere mål. På enkelte drikkestasjoner kunne det ha vært litt tydeligere merket hvor det var vann, sportsdrikk, Red Bull osv. Ingen store problemer å få tak i den man ønsket seg, men litt forvirring til tider.

 

Litt dyrt

 

 

 

Fint arrangement. Lyden på Rådhusplassen var altfor høy. Ubehagelig å være der, spesielt med barn.

 

 

Ros:Bagasjehåndtering, toalettforhold, T-skjorter, logistikk generelt.
Ris: Pris, nettside/tidtakingsystem(vanskelig å søke opp de du konkurerrerer med. Burde annonsere tydeligere for å få flere med i NM.) Stusselig premieutlevering. Må argumentere for å få utlevert NM medalje osv...

Løypa var hyggeligere enn den forrige, blir ikke noen perseløype uansett hvor i Oslo den legges, så det spiller ingen rolle med Litt bakker.

 

Vil bare skryte av arrangementet! Så godt gjennomført! Flott løype, stor stemning, herlig med musikkpunkter rundt i løypa, bra med drikkestasjoner, godt vakthold osv. Evt en forbedring til neste år ville være noen flere toaletter. Vanvittig til køer på de få som var utplassert.

 

 

På mange måter en bedre løype enn tidligere pga mer gjennom sentrum, mer folk som tilskuere og bedre plass til oss løpere. Men dette kunne vært løst rundt i andre deler av sentrum, f.eks Grønland/nedre Grunerløkka heller enn helt opp og rundt St. Hanshaugen, det ble i tyngste laget. Ellers syns jeg dere skal prøve å holde prisene nede, løp blir generelt dyrere og dyrere og vil heller foretrekke å velge å betale ekstra for medalje eller kunne la være..

 

 

Meget flott og effektivt arrangement. Svært hyggelig atmosfære og ingen knuffing i løypa. Masse publikum som satte god stemning langs løypa. Mye av årsaken er en mer sentrumsnær løype. Gav samme tilbakemelding da jeg møtte Tim B. På tur søndag ettermiddag! Topp løype og arrangement. Tiden ble også OK!