LogoDet regner og blåser litt på Svensrudmoen en time før start, så det er stapp fullt inne i Holehallen av løpere som venter på å starte oppvarmingen. Løpet starter kl. 13.30.

Live resultater

_F6C1522_trond_hansen_cut_1399.jpg
Kondis er på plass med sin selfievegg. I dag er det gode tilbud for dem som vil bli Kondis-medlem. Trond Hansen deler ut Kondis-blad før han skal løpe Hytteplanmila. (Foto: Per Inge Østmoen)

_F6C1524_to_norgesmestere_1023.jpg
Topp fartsholdere: Robert Hansen (th) og Svein Inge Buhaug er begge norgesmestre i løping. De ksal nå lose løpere inn til 37.30 på mila. (Foto: Per Inge Østmoen)

_F6C1528_cut_1200.jpg
Enda en norgesmester: Knut Aalien har vunnet NM på maraton to ganger. Nå skal hjelpe løpere til å komme under 40 minutter. (Foto: Per Inge Østmoen)

Arrangøren kom med denne gledelige nyheten på sine hjemmesider tidligere denne uka:

Team Ingebrigtsen har bestemt seg for å ta turen til Hole og Hytteplanmila i år også. Brødrene har levert nok en fantastisk sesong, med sterke resultater i Diamond League, under VM i Doha og nå sist som fartsholdere under 1:59:40-løpet til Eliud Kipchoge på maraton i Wien. I fjor løp Henrik inn til en knepen seier på Hytteplanmila, på tiden 28:41, med bror Filip på andreplass med tiden 28:47. Begge var dermed under den tidligere løyperekorden til Sondre Nordstad Moen på 28:51, som han satte som 18-åring i 2009.

Henrik? Henrik Ingebrigtsen operert, men amputerte IKKE tåa

Oppdatert 18.10. Hytteplanmila streames:
«Hytteplanmila streames åpent både på tv2.no og TV2 Sumo. Sendetid ca 13:15-14:15. Johan Kaggestad kommenterer med reporter Per Angell Berntsen på plass i start- og målområdet.»


3km_Tet_etter_nersten3km_7_loepere_A20G3520.jpg
2x Fissehatsion foran 2x Ingebrigtsen 3 kilometer ut i fjorårets løp. (Foto: Kjell Vigestad)

I år blir det altså Jakob og Filip som skal løpe. Det er allerede fra før et sterkt felt som er påmeldt til Hytteplanmilas 15-årsjubileum. Mulighetene for at det kan løpes fort, og at det kanskje sette ny løyperekord, er så absolutt til stede.

Vi kan jo ta med at den norske rekorden på 10 km gateløp innehas av Sondre Nordstad Moen, og lyder på sterke 27:55 (Praha 2017). Sondre ble første nordmann til å løpe 10 kilometer gateløp på under 28 minutter (les om det løpet her), kan Filip og Jakob bli de to neste?

Mange sterke løpere
Hytteplanmila feirer 15-årsjubileum i år. Den lettløpte og raske mila i Jørgen Moes fotefar ble rekordtidlig fulltegnet, med 3800 påmeldte. Jubileumsløpet får et rekordstort og rekordsterkt startfelt. Arrangøren har oppsummert de antatt raskeste løperne (oppdatert 15. oktober kl. 13.00): 
Mange sterke løpere

Hytteplanmilas hjemmeside
Facebook
Deltakerliste

2018: Henrik Ingebrigtsen og Meraf Bahta vant Hytteplanmila under ideelle forhold
Kondis samleside for Hytteplanmila 

Hytteplanmila kontrollmålt for 14. gang
Søndag 13. oktober ble Hytteplanmila kontrollmålt. Arrangøren har lagt ut bildet nedenfor sammen med denne teksten:
"Vidar Dvergedal (til venstre) er autorisert løypemåler fra Kondis, og han har kontrollmålt den lettløpte og raske mila hvert eneste år siden 2005. Løypesjef Øystein Ringnes (til høyre) smiler fornøyd, og kan fortelle at løypa er klargjort for nye perser og nye rekorder."

Løypemåling_VidarDvertgedal_og_ØysteinRingned.jpg