Forruten full maratondistanse fra Rundebrua (bildet) kan man også løpe halvmaraton med start fra Torsetbakkene. For de yngre er det anledning til å springe ei kort løype i Hareid sentrum.

Mange løpsarrangører, med dem også Hareid IL, er blitt klar over den store økningen av sykkelsporten i Norge. For utøvere av denne sportsgrein kan arrangøren tilby sykkelritt rundt Snipsøyrvatnet.

Vidar Vollsæter, som er leder for Nordvest maraton, håper at 30 løpere stiller opp både på halv og heilmaraton, noe som er litt flere enn i fjor. Selv om arrangementet ikke har så mange løpere, kan Hareid IL vise til hyggelige arrangement med god premiering. Og for ikke å snakke om løypetraseen, som går i vakker vestlandsk kystnatur med flere bruer. For løperne blir det å springe en veg, fra utgangspunktet til Hareid stadion.

Helge Hafsås Olden IL har løyperekorden på maraton med tiden 2.33.03, satt i 2006. I fjor sprang Helge på tiden 2.44.03. Best på halvmaraton i fjor blei Sven Nylund IL Molde Olymp med tiden 1.16.39. Det som er litt spennende i år er om Helge Hafsås dukker opp på startstreken, bare ei uke etter Eidsvoll 6t.

Nordvest maraton er også en del av Vikingeraidet der følgende arrangement inngår: Geiranger halvmaraton, Saudehornet rett opp, Nordvest Maraton og Varden opp som blir det siste arrangementet i denne karusellen. Varden opp på Sula blir i år arrangert lørdag 13.september. I denne forbindelse kan en også nevne at det går an å gå maratondistansen fra Runde til Hareide. Starttid for bussen dit er kl. 8.45 fra klubbhuset på Hareid.

Det er anledning å melde seg på alle distanser helt fram til en time før bussavgang, som er kl.10.45 for maraton og kl. 12.45 for halvmaraton. Gateløp og sykkelritt starter kl. 14.30 fra Loket i Hareid sentrum.

Går man inn på hjemmesidene til Nordvest Maraton kan man finne interessante statistikker for alle distanser og i alle klasser helt fra det første arrangementet i 1991 og fram til og med år 2006. Håper at dette blir oppdatert etter årets arrangement, for dette er spennende lesestoff.

Værmeldingen for Hareidlandet på lørdag er lettere skyet, litt sol, lite vind og 18 varmegrader ut på dagen. Dette lover bra.

Hjemmesiden for Nordvest Maraton

Reportasje, bilder og resultater fra fjorårets arrangemnet