Kondis1608_350.jpgKathrine Kvernmo satsa i oppveksten på langrenn og var helt oppe på femteplass i junior-NM. Nå er hun 23 år og er tatt ut til VM i terrengultra som går i Portugal nå til helga. I sommer vant hun UltraBirken, og Berlin Marathon ble hun nummer 16 med 2.48.38. 

Hun er samboer med sju år eldre Kristian Ulriksen som også løper fort på langdistanse. I Berlin satte han ny maratonpers med 2.25.44, og han vil de to neste åra trene for å komme under 2.20. 

Kondis har vært i Tromsø og møtt den spreke duoen. Vi får høre om deres bakgrunn, hva det er som er så fascinerende med løpinga, hvilke mål de sikter imot og hva de skal gjøre for å nå måla.  

I likhet med Kathrine Kvernmo skal Malene Blikken Haukøy løpe VM i terrengultra kommende helg. I en bredt anlagt sak om norsk fjelløping møter vi både henne og en annen meget sterk fjelløper, Ola Hovdenak. Felles for både Malene og Ola er at de løper om sommeren og driver ski randonnée om vinteren. Ja, Ola Hovedank stod i vår på ski ned fra det berømte og snart falleferdige fjellet Mannen i Møre og Romsdal. I bladet får du vite hvordan både han og Malene lever og trener. 

En tredje som skal delta i i VM terrengultra, er italienske Giuliano Cavallo. Han pådro seg alvorlige skader som soldat under krigen i Jugoslavia i 1997. Men hans mantra var å aldri gi opp, og nå i sommer løp han 42 år gammel inn til tredjeplass i CCC-løypa i Ultra-trail du Mont Blanc. 

- Motgang kan gjør deg sterkere enn du var før. Det er jeg et eksempel på. Av og til må kroppen gjenføde seg selv etter en skade, forteller han til Kondis. 

Også Hanne Mjøen Maridal har kommet sterk tilbake etter år med mye motgang. Nå er hun 20 år og vant nettopp motbakkeløpet Oslos Bratteste. Det var det ikke mange som ville trodd da hun for fire år siden var innlagt på sykehus med alvorlige spiseforstyrrelser. Til Kondis forteller hun om sin veg tilbake til livet og løpinga. 

I Kondis nummer 8 er det, som det bruker å være, masse godt treningsstoff. Andreas Angeltveit gir triatletene en rekke gode tips om hvordan de kan bruke høsten og vinteren til å forbedre svømmeferdighetene. Astrid Øyre Slind drøfter både hvor viktig staking vil bli i framtidens langrenn, og hun gir deg gode tips og øvelser slik at du kan forbedre stakeferdighetene. Ane Korsvold spør hva søvnen har å si for å prestere i idrett, og svara hun gir er ganske entydige ...

På treningssidene kommer del 3 av Laila Kvelis serie for dem som ønsker å forberede seg godt for vinterens turrenn. Hva bør en spesielt tenke på når en endelig får tatt de første treningsøktene på snø? 

Og lurer du på hvilket tøy du skal ta de første skiturene i, så har Kondis gjort en test av noen av høstens nyheter. Også Polars nye smartklokke, M600, er satt under lupen.  

I bladet finner vi som vanlig masse småstoff, faste spalter og overraskelser. I dette nummeret følger også Skiveteranen med som bilag. Der kan du blant annet møte den meget langrennsinteresserte NRK-meteorologen John Smits som kommer med et dystert langtidsvarsel med tanke på hvor lenge framtidens vintre vil vare.

Forsker Jan Helgerud er kommet fram til at trening er ungdomskilde nummer én, og han forklarer også hvordan vi på beste vis kan forsyne oss av den. 

Skiveteranene har også prøvekjørt den nye rulleskimodellen som har innbygd brems med fjernstyring fra staven. Er det slutt med all gruing for bratte nedoverbakker? Holder det nye bremsesystemet det det lover? 

Til sammen blir dette hele 80 sider med flotte bilder og inspirerende lesestoff. Er du ikke allerede Kondis-medlem, så har du en god grunn til å bli det! 

Bladet ligger allerede ute på MIN SIDE
De som er medlem, kan også lese årets Kondis-utgaver i digital utgave fra 
MIN SIDE på kondis.no. Er du ikke medlem, vil du fra samme sted få lest de første sidene. 

I år vil Kondis også være å få kjøpt i Narvesen, og ca. ei uke etter at medlemmene har fått det i posten, vil det legges ut for salg i et utvalg kiosker. 

TIDLIGERE UTGAVER AV KONDIS
Kondisutgivelser fra 1999 til 2016 kan se og lese smakebiter herfra.

Meld deg inn i Kondis og få ti årlige nummer av bladet pluss mange andre medlemsfordeler!


Kondis1608_640.jpgKathrine Kvernmo og Kristian Ulriksen trives i lag og trives i Tromsø. (Foto: Bjørn Johannessen)

Skiveteranen1608_640.jpg
John Smits har ikke mer pessimist enn at han har skiene klare. (Foto: Marianne Otterdahl Jensen)

innholdsfortegnelse_nr8.jpg