Av pressemelding fra arrangør. 
Vi prøver med eit nytt Konradløp etter covid-pause i 2020 og 2021.

I år er det 20 år sidan fyrste Konradløpet vart arrangert, altså i 2002. Det var då vi venta i beste fall 30-40 deltakarar – fekk 195.

 For oss i Velledalen IL har Konradløpet vore ei suksess-historie. Ikkje berre løpet i seg sjølv, men den interessa det har skapt for springing, spesielt mellom «modne» menn.

 I skrivande stund har 61 utøvarar meldt seg på til hovudløpet, men vi veit at tyngda gjerne skal sjå vermeldinga, og fyrst kjem på bana siste to døgna før løpsstart.

 MiniKonrad dagen før hovedløpet  har vore arrangert sidan 2007. Der er venta kring 150 deltakarar.

Elles går arrangementet etter tradisjonell lest, men sidan det er jubileum vert frukosten «sprita opp» med ei feit marsipankake.For påmelding, mer info og sist nytt, sjekk Konradløpet sin hjemmeside.

Historien om Konradløpet er hentet fra Velledalen.net
Konradløpet er til minne om Konrad Brunstad som likte å løpe grytidlig om morgenen. Kvelden før 1.mai arrangeres minikonrad.

GRATIS FRUKOST
I forbindelse med Velledalen IL sitt 100 års jubileum i 2006 ble det spandert gratis frokost på alle deltakerne i Konradløpet. Dette ble så populært at det siden har blitt en fast tradisjon. Frokosten blir servert i Velledalen grendahus, der det også er garderober, premieutdeling .m.m.

KONRADFILMEN
Odd Kvammen – slektning av Konrad Brunstad – forstod at Konrad var noe utenom det vanlige. Han laga film om Konrad frå et av åra han drev som hardest, og der han selv forteller om sin fysiske hverdag, om helse og motivasjonen for å drive på. Uten denne filmen hadde det kanskje aldri blitt noe Konradløp. Filmen ble vist i gravferda til Konrad. Ole Petter Berge var sendebud til idrettslaget og den som første hinta frampå om at ”Konrad eigentleg skulle hatt sitt eige løp”.
Det fikk han, og Odd Kvammen har gitt en film i gave til VIL, slik at Konrad sine tanker om mosjon, helse og livsfilosofi elles, kan bli friska opp igjen i forbindelse med Konradløpet.

PREMIER
Alle premiene har sitt opphav i bygda med flere vakre håndverkprodukt og bl.a. møbler fra industrifabrikker i Sykkylven. De fleste premiene blir trekt ut på startnummer.

Reportasjen på kondis.no etter Konradløpet i 2019. Da var det Kjell Magnar Berli og Pernille Ibsen Lervåg som var raskest.

Konradloepet_Plakat 2022.pdf
Konradloepet_Plakat 2022.jpg