Det legges opp til folkefest 2. juli i Kristiansund. Her blir det alt fra 600 meter barneløp, 5, 10 og 21 kilometer. Løypa går både sentralt i byen og rundt i bydelene, samt helt ute i flomålet.

- Vi ønsker å tilby en løpefestival hvor alle kan finne sin distanse som passer. Her ønsker vi å vise frem byen og dens særegenheter med svaberg, hav og fjord sammen med vår rikholdige kultur, forteller leder i Norodd Friidrett Ole Birger Ulseth. Norodd står bak arrangementet, og har tidligere arrangert Kristiansundsløpet som gikk over bruer til ulike øyer på asfalt. Nå blir det mer varierte løyper.

I de lengre distansene er det mange høydemeter og veksling mellom sti, grus, berg og asfalt. Her er ikke bare gode tider viktig, men opplevelse av by og natur.

Tidligere har Norodd hatt mange aktive langdistanseløpere og også gode mellomdistanseløpere. Etter en liten nedtur blomstrer det nå både med kvinner og menn som vil løpe kortere og lengre distanser. Derfor vil de legge grunnlag for å få egne medlemmer til å løpe, samtidig som folk utenfra inviteres til å bli med.

- Her ønsker vi å fokusere på trivsel og flotte naturopplevelser. Vi har også en bankett på kvelden og håper at mange vil legge turen til Kristiansund for å bli med på løpsfestivalen, sier Ulseth.

Nå er det åpnet for påmelding som kan gjøres på hjemmesiden 

https://www.norodd.no/friidrett/kristiansundhavmaraton/

Havmaraton-sol.jpgLøypa beveger seg over bergene i havgapet og naturopplevelsen er stor.

Havmaraton-stemningen.jpg

Norodd har prøveløpt flere distanser og opplevd solnedgang ut mot havet.