Det var aldri noen tvil for Jakob Ingebrigtsen da han løp inn til gullmedalje på 1500 meter i EM i München. Han skulle vinne og han tvilte ikke et sekund på sine egne krefter til å gjøre det. I den første svingen løp han opp i fronten av feltet og der ble han helt til han løp i mål med en ny gullmedalje og ny mesterskapsrekord på 1500 meter.

Superlativene er brukt opp, sa Vebjørn Rodal i sin kommentering på NRK, men betegnelsene suverent og overlegent kan nok brukes om løpet som vi fikk se på Olympiastadion denne kvelden. For her hev Jakob over bord alle de vanlige taktikkrådene som løpere gjerne følger for å gjøre gode løp. Som å holde ryggen på andre løpere for ikke å bruke for mye krefter, og å risikere å bli forbiløpt i innspurten mot mål.

Det var vel egentlig bare én trussel som kunne hindre Jakob i å ta gullet på 1500 meter, og det var å være innblandet i uhell inne i feltet av løpere. Og der var Jakob aldri, han løp fremst helt til han stoppet klokken på 3:32,76 og han kunne notere enda en gullmedalje i samlingen sin.

Bak ham var det britiske Jake Heyward og spanske Mario García som gjorde de iherdigste forsøkene på å komme opp og forbi Jakob Ingebrigtsen, og de fulgte ham også opp på premiepallen. Jake Heyward klarte så vidt å kvalifisere seg til finalen. Det skjedde med et nødskrik etter at han dro i front i lang tid i forsøksheatet. stivnet på oppløpet og bare ble nr. 5 i heatet.

Det kom en regn- og tordenbyge rett før løpet, så arrangementet ble utsatt en halvtime.