– Det er første gang jeg løper under 1.50 og det er den første 800-meteren jeg løper i år så jeg kan ikke si annet enn at jeg er veldig fornøyd, fortalte Jakob Ingebrigtsen til NRK etter løpet. 

NRKs ekspertkommentator, som sjøl har en viss erfaring med 800 m-løping, Vebjørn Rodal, var også fornøyd: 

– Jeg synes 16-åringen Jakob gjør et voksent og rutinert løp. Han springer to jevne runder, der førsterunden bare er et halvt sekund raskere enn sisterunden, og det er nok en bra måte å løpe på for han, var Rodals kommentar.

Jakob passerte halvveis på 54,6 og lå et stykke bak i feltet. Han kom sterkt på oppløpet, og sisterunden gikk på 54,8. I to av de fire svingene løp 16-åringen i bane to, og det indikerer at det er enda litt mer å gå på i et optimalt løp. Likefullt var det en klar forbedring av den gamle persen som var på 1.51,07 og ble satt i fjor.

Vinner av løpet ble Vojetch Mlynar fra Tsjekkia som slo nordmannen med 8 hundredeler. Sondre Dingsør Skogen var også med, men brøt etter 400 m. 


800m_gutter.jpgFilip satsa friskt på 1500 m

Like bra gikk det ikke med Filip Ingebrigtsen som på forhånd var usikker på formen siden han hadde slitt med sykdom etter VM-løpene i London. Filip hang veldig bra med til det var 300 meter igjen. Så var det tomt for krefter, og han nærmest jogga inn på 3.41,36 som sistemann. 

– Jeg kjente meg lett og god i bena, faktisk. Det var trykk. Men ved passering to runder kjente jeg at det ble tett i brystet, og da fikk jeg ikke tilstrekkelig oksygen, uttalte Filip Ingebrigtsen til VG etter løpet. 

Det var total kenyansk dominans i løpet. Timothy Cheruiyot fikk revansje på sin overmann fra VM, Elija Manangoi, som denne gang møtte nøye seg med tredjeplass. Silas Kiplagat som ikke løp i VM, ble nummer to. Beste ikke-kenyaner var briten Jake Wightman på sjuendeplass. 

1500m_menn.jpg

1500-maalstup_50D0602.jpg
Denne gangen var det Timothy Cheruiyot som vant, mens Filip Ingebrigtsen gikk inn for landing atskillig lenger bak i rekka enn det han var i VM. (Arkivfoto: Bjørn Johannessen) Mo Farah-revansje

Ellers ble vi vitne til en forrykende avslutning på mennenes 5000 m der Mo Farah fikk en etterlengta revansje på Muktar Edris som slo han på samme distanse i VM. Innspurten var uhyre tett, og den endte med at tre mann gikk i bakken. Amerikanske Paul Chelimo ble utpekt som synderen, og han ble diskvalifisert fra den andreplassen han først hadde. 

På 800 m for kvinner var det sesongens tre store - Caster Semenya, Francine Niyonsaba og Margaret Wambui - som tok de tre første plassene. Tidene var meget sterke med 1.55,84 som vinnertid og hele seks løpere under 1.58. 

Gode tider var det også på 3000 m hinder for kvinner. Der ble orden gjenoppretta etter at amerikanske jenter stakk av med gull- og sølvmedaljen i VM. Nå var Ruth Jebet tilbake i slag og vant på nytt årsbeste i verden med 8.55,29. Også hun som glømte et hinder og falt over et annet i VM, Beatrice Chepkoech, snek seg under 9 minutter. VM-vinner Emma Coburn hadde ikke formen intakt og ble nummer fem med 9.14,81. 

Diamond League-serien avsluttes med stevne i Brussel fredag 1. september. 


Alle resultat