Jon Hendens Minnepris for 2018 ble overrakt Signy Hendens Rustlie under premieutdelingen for Birken. Det var presidenten i Kondis, Tim Bennett som delte ut prisen. Signy fikk mikrofonen og takket Kondis for alt de hadde gjort for hennes bror Jon Henden og henne.

DSC00167_Signy-Henden-Rustlie.jpg

Allerede ved målgang ble Signy Henden Rustlie intervjuet og meddelt at hun skulle få fatet som et bevis på prisen. Hun ble veldig rørt og glad samtidig som hun ble tatt litt på sengen. I år deltok hun for 17. gang i løpet og 81 åringen løp inn til den imponerende tiden 3:04:41. Gratulerer!

Det er styret til Kondis som har vedtatt å dele ut prisen til Signy Henden Rustlie med følgende begrunnelse:

Utdeling av Kondisprisen «Jon Hendens Minnepris» for 2018 til Signy Henden Rustlie
Jon Henden var Signy Henden Rustlies bror og den første i Norge som løp 100 maratonløp. Han døde i 1991 kun 55 år gammel. Etter Jon Hendens død instiftet Kondis et minnefond som skulle gå til å forvalte en minnepris i hans navn.

Jon Hendens Minnepris tildeles løpere som gjennom en årrekke har vært ivrige deltakere i norske maraton- og halvmaratonløp, og som har oppnådd gode resultater vurdert ut fra alder og personlige forutsetninger. Aktuelle kandidater må ha utvist god idrettsånd, ikke søkt å oppnå særbehandling hos løpsarrangørene, og må ikke ha vært særlig opptatt av å fremheve egne prestasjoner overfor andre.

Signy Henden Rustlie sprang sin første maraton i voksen alder. Siden har hun holdt fram med dette. Hun har nå passert åtti år og er en av få i denne aldersklassen som greier å fullføre ett maraton. Per i dag har ho aldersrekorden med 5.48.08 (2018).

I 2017 sprang hun maraton nr. 100 under Hornindalsvatnet maraton. Per i dag har Signy fullført 114 maratonløp..