Tekst: Renate Solheim

Toppbilde.jpg
Foto: Stavanger fotoklubb

Med restene av ekstremværet Dorian og Gabrielle truende over Vestlandet, var rammene satt for Trolljegerprøven i Bergen lørdag 14. september.
At det regner i Bergen i september hører til normalen, men mengdene nedbør som var ventet denne lørdagen, var litt utover det normale. Trolljegerprøven har de fire årene den har vært arrangert på Fløyen i Bergen som regel vært en våt affære, men som for tidligere år lot det verste regnværet vente på seg til løpet var overstått for mange av de 1 700 deltagerne som deltok. Det var i år igjen deltagerrekord – med utsolgt løp og over 1 900 påmeldte. 

Det_regnet_i_Bergen_FotoStavangerFotoklubb.jpgDet regnet i Bergen! Foto: Trine Nessler Wichmann, Stavanger fotoklubb
 
Som alltid, var det enstøingene som ble sendt først ut, og med en av verdens beste hinderløpere på startstreken, var det oppskriftsmessig Jonathan Albon som stakk av med seieren i herreklassen. På plassene bak fulgte Cullum Smith og Gudmund Snillstveit. I dameklassen tok Henriette Albon seieren, mens Floriana Alija og Signy Karoline Kolstø dekket de øvrige pallplassene. Av jaktlagene var det "Vicious and delicious 1"som stakk av med seieren.
 
Første_dame_siste_hinder_FotoStavangerFotoklubb.jpg
Første dame på vei over siste hinder. Foto: Stavanger Fotoklubb
 
Teamwork_FotoStavangerFotoklubb_Rune_Helliesen.jpg
Teamwork ute i løypen! Foto: Rune Helliesen, Stavanger Fotoklubb
 
Løypen bød som vanlig på bakker, hinder, gjørme og vann. Heldigvis var det verste av bading – både i vann og gjørme – lagt til den siste kilometeren av løpet, for dette var kaldt! Flere deltagere var enige om at det siste vannhinderet hvor man måtte vekselvis over og under var kaldere enn tidligere år, og flere meldte om både hyperventilering og kramper. Den varme lapskausen som alltid venter i mål for trolljegere varmet derfor ekstra godt denne lørdagen!

Dette_var_kaldt_FotoStavangerFotoklubb_Trine_Nessler_Wichmann.jpg
Dette var kaldt! Foto: Trine Nessler Wichmann, Stavanger Fotoklubb

Gjørmebad_FotoStavangerFotoklubb_Rune_Helliesen.jpgGjørmebad hører med på Trolljeger! Foto: Rune Helliesen, Stavanger Fotoklubb
 
Stemningen i start- og målområdet var som alltid på topp, med en engasjert speaker som fikk deltagerne gjennom de siste hinderne og over målstreken. 

Jonathan_Albon_FotoStavangerFotoklubb.jpg
Speaker tar seg en prat med vinner, Jonathan Albon. Foto: Stavanger Fotoklubb
 
Nytt av året var at det var satt ut egne festivaltoaletter ved startområdet, og bagdrop og skifterom var flyttet til området på baksiden av Folkerestauranten på Fløyen. Her var det også mulighet å spyle av seg. Det eneste skåret i gleden for mange våte og kalde deltagere, var den lange køen til bagdropen da løpet var gjennomført. Mange måtte vente uforholdsmessig lenge for å få utlevert bagasje og skiftet til tørt tøy. Arrangøren har lagt seg flat for dette og lover bot og bedring neste år. 
 
Spyling_FotoStavangerFotoklubb_Rune_Helliesen.jpg
Godt å få spylt av seg! Foto: Rune Helliesen, Stavanger Fotoklubb
 
Søndagen skulle juniorløpet arrangeres, men dette måtte dessverre avlyses grunnet de ekstreme værforholdene. Synd for de mange barna som hadde gledet seg til løp, men med de rådende forholdene var nok dette riktig avgjørelse.

Avlyst_Trolljeger_junior_FotoStavangerFotoklubb_Rune_Helliesen.jpg
Det var dessverre litt for røffe forhold for å arranger Trolljeger Junior. Foto: Rune Helliesen, Stavanger Fotoklubb
 
Trolljeger på Fløyen har kommet for å bli, og er et løp for alle – både for de som deltar for å konkurrere og de som deltar for å gjennomføre, utfordre seg selv og som vil kjenne på mestringsfølelse. Vi tør håpe på bedre værforhold og like mange deltagere neste år! 

Mestringsfølelse_FotoStavangerFotoklubb_Trine_Nessler_Wichmann.jpg
Mestringsfølelse! Foto: Trine Nessler Wichmann, Stavanger Fotoklubb

Resultater Einstøing
Resulatter Jaktlag

Trolljeger hjemmeside