- Det var møkkavær for en fotograf, men perfekte forhold for motbakkeløp på skogsbilveier, sier Bjørn Hytjanstorp som tok bilder for oss fra Mistbergløper i dag. Hva man mener om været har jo sammenheng med hva man skal gjøre, om man  skal bade, grille, gå tur eller løpe til toppen av Misberget.

For 189 løpere handlet det om å komme seg de 460 høydemeterne opp til toppen av Mistberget i Eidsvoll, eller litt kortere for de yngste løperne. Det var grått, vått og ikke veldig varmt på Mistbergløpet, og da er det bra med 189 deltagere - selv om det er mindre enn de 218 som var med i fjorårets finvær.

Løypa som går på skogsbilveier fra Minnesund Skistadion ved Stensby sykehus til toppen ved TV-tårnet på Mistberget måler 6,6 km. Ungdommene 11-13 år løp ca halvparten.

Ungdommene i klasse 11-13 år løp 2,75 km med 185 høydemeter. Her ser vi Karstein Ellevold i tet foran vinneren Henrik Aasvoll-Rognlien. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

De aller yngste løp 630 meter med 60 meter stigning, og for Gustav var det kjekt med følge av mor og far. Nummer 51 er Adrian. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Løyperekord til Julie Hammer
I fjor satte Sigrun Gjølberg fra Rygge IL ny løyperekord i kvinneklassen med 34:22, men allerede i år ble den slått grundig av 15 år gamle Julie Hammer fra Ull/Kisa Friidrett da hun kom opp på 33:46. Nærmest Julie fulgte klubbvenninnen Johanne Norheim som vant klasse J16-17.

Espen Aakervik slo Johan Hoel
I herreklassen ble det tøff kamp om seieren mellom to gode lokale skiløpere. Junioren Espen Aakervik fra Fet skiklubb vant til slutt på 28:35, to sekunder foran Johan Hoel fra Åsen IL . Nærmest fulgte nok en Åsen-løper da Anders Haga løp inn til 3. plass på 29:01. Veteranen Kristian Monsen, som har vunnet løpet flere ganger, fikk det tøft mot de yngre skiløperne, og kom på 6. plass med 30:31.

Vi er også spesielt imponert av 80-åringen Kristian Roaldstveit fra Hurdal IL som løp opp på 65:32. Det vil si at han på 6,6 km i motbakke med 460 høydemeter holdt en snittfart på under 10 min/km.

Herreteten_1km (1280x853).jpgTeten i herreklassen tidlig i løpet. Anders Haga ligger fremst med Johan Hoel og Hermann Martens Meyer nærmest. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Vinneren Espen Aakervik ligger her bak 94 Morten Antonsen. Foran dem skimter vi Amund Hoel. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)​

Kristian Monsen gikk litt forsiktig ut og ligger her litt bak Mathias Ulverud. I mål var differansen nesten ett minutt i veteranens favør. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)​

Kristian Roaldstveit (80)  imponerte opp til toppen av Mistberget. (Foto: Bjørn Hytjnstorp)