I fjor var det Petter Eliassen, en av verdens beste langløpere på ski gjennom mange år, som løp de 900 høydemetrene raskest. Han satte da en imponerende løyperekord, i værforhold som blant annet bød på sterk motvind. Eliassen stilte ikke til start i år, men en annen langløper var på plass. Andreas Nygaard sprintet til topps på 50:11, men det holdt ikke for å gå helt til topps på listene.

Langløper Andreas Nygaard var på plass i Kåfjord, og ble nummer seks. (Arrangørfoto)

Nesten tre minutter raskere enn Nygaard, var Johan Nordeng fra Alsvåg IL, som fikk den sterke tiden 47:16 og vant løpet. På andreplass fulgte en annen juniorløper - Jardar Olsen fra Alta IF. Han var 54 sekunder bak, på 48:10. Vi tillater oss å nevne Emil Reite fra Kvalsund Arctic Runners Løpeklubb også. Han stilte i klasse 14-15 år, og ble totalt nummer tre i mål. Kun 1:26 bak vinneren.

Først opp bakken var junioren Johan Nerdeng, på tiden 47:16 (Arrangørfoto)

I dameklassen ble det også seier til en juniorløper. Vårin Olsen fra Alta IF var raskest, på 59:29. Det var snaue 24 sekunder foran Silje Hansen fra Fristelsen Bakeri og Konditori.

1plass-37-vaarin-olsen.jpgVårin Olsen tok seieren i årets Halddemarsj, 24 sekunder foran nummer to. (Arrangørfoto)

2plass-46-jardar-olsen.jpgJuniorløper Jardar Olsen ble nummer to opp bakken. (Arrangørfoto)

3plass-11-emil-reite-15-16-aar.jpgEmil Reite imponerte i klasse 14-15 år, og ble nummer tre totalt. (Arrangørfoto)

2plass-74-silje-hansen.jpgSilje Hansen ble nummer 2 i årets utgave av Halddemarsjen.

To fornøyde vinnere: Johan Nordeng fra Alsvåg IL og Vårin Olsen fra Alta IF. (Arrangørfoto)