Rent sportslig var det helt på sin plass at Karoline Bjerkeli Grøvdal vant etter sitt sterke løp i Hytteplanmila. Med 31.25 løp hun 19 sekunder fortere enn svenske Meraf Bahta, som også var en av kandidatene. Tyske Alina Reh var også nominert for et 10 km-løp - på 31.38. Karoline Bjerkeli Grøvdals 10 km-tid er den beste i Europa så langt i år, og det er god sjanse for at den vil beholde posisjonen ut året.

Sondre Nordstad Moen var også en klar vinnerkandidat etter halvmaratonløpet sitt på 59.48. Det er ikke bare årets beste halvmaratontid i Europa, men den nest beste gjennom alle tider. Bare Mo Farah har noen gang løpt fortere i ei kontrollmålt og godkjent løype. Det var likevel den walisiske sauebonden Dewi Griffiths som gikk til topps i kåringen. I frisk vind løp han Frankfurt Marathon på 2.09.49 og ble nummer fem.

De to siste nominerte, som heller ikke nådde opp, var nederlandske Abdi Negeeye som løp Amsterdam Marathon på 2.08.16 og britiske Chris Thompson som på overbevisende måte har vunnet både Great Scottish Run i Glasgow og Great South Run i Portsmouth.

Dew_Griffitths_2015_foto_Det_europeiske_friidrettsforbundet.jpgDewi Griffiths har imponert på både halv- og helmaraton i år, og nå ble han kåret til månedens europeiske friidrettutøver. (Foto: Det europeiske friidrettsforbundet)