Hytteplantesten ble lørdag arrangert for 14. gang. Den 5 km lange og kontrollmålte løypa går i hovedsak på skogsveier og samlet i år 156 deltakere (110 menn og 46 kvinner).

Vinner ble i år Senay Fissehatsion, IK Tjalve på 14.48. Med det var den eritreiske løperen kun to sekunder bak løyperekorden som Okubamichael Fissehatsion, også opprinnelig fra Eritrea,, satte i fjor. I fjor løp for øvrig Senay på 15:18 og kom på 2. plass. 2. plassen i år gikk til Ronny Losoa, Sigdal FIK på 15:24, mens Magnus Tuv Myhre, Brandbu FIK kom på 3. plass med 15:28.

Kvinneklassen ble vunner av skiskytter Karoline Næss, Bjerke IL ski/skiskyting på 18:07. Her kom Marte Katrine Myhre, Lillehammer IF på 2. plass med 18:20, mens langløper på ski, Ingeborg Dahl, Team XPND kom på 3. plass med 18:43. Løyperekorden for kvinner tilhører for øvrig Karoline Bjerkeli Grøvdal med 16:12, satt i 2014.

Hytteplantesten startet opprinnelig som en formtest før Ringeriksmaraton, og altså ikke en tidlig test på formen før Hytteplanmila. I Ringeriksmaraton (som i år har 25-årsjubileum 17. august) er det jo stafetten som samler suverent flest deltagere, med etapper mellom 5000 og 5438 meter.

20 Inger Hilde Klavenes   41 0:22:59

5-beste-menn.jpgTopp 5 menn. (Foto: Hans Edgard Rakeie)

5-beste-kvinner.jpgTopp 5 kvinner. (Foto: Hans Edgard Rakeie)

Alle resultater menn/kvinner (excel-fil)
Alle resultater klassevis (excel-fil)

Hytteplantesten på facebook med mange bilder

Totalt 156 stilte til start på Hytteplantesten i år.

Karoline Næss på vei mot seier. Bak hennei i hvitt, kan man skimte Marthe Katrine Myhre som kom på 2. plass - 13 sekunder bak Karoline. (Foto: Hans Edgard Rakeie)

Senay Fissehatsion løp på 14.48 og var dermed kun to sekunder bak løyperekorden som Okubamichael Fissehatsion satte i fjor. (Foto: Hans Edgard Rakeie)

Marthe Katrine Myhre kom på 2. plass i kvinneklassen. (Foto: Hans Edgard Rakeie)

3. plassen i kvinneklassen gikk til skiløper Ingeborg Dahl. (Foto: Hans Edgard Rakeie)

Ronny Losoa kom på 2. plass totalt i herreklassen, men var tett fulgt av Magnus Tuv Myhre (i rødt) som på på 3. plass. (Foto: Hans Edgard Rakeie)

Magnus Tuv Myhre kom på 3. plass, to sekunder foran Tjalve-løper Awet Nftalem Kibrab (startnr. 46). (Foto: Hans Edgard Rakeie)

Fra venstre: Mathias Aaserud, Janne Venåsen og Gunhild Groseth Krangnes. (Foto: Hans Edgard Rakeie)

speaker-stig-andy-kvalheim.jpgArrangementets rutinerte speaker Stig Andy Kvalheim. (Foto: Hans Edgard Rakeie)