Kilian Jornet har stilt til start i Ultra-trail du Mont Blanc (UTMB) seks ganger før, og han har vunnet tre ganger. Siste gang han deltok var i 2018 da han ikke kom til mål. I 2017 ble han nummer to, og den Norge-bosatte eventyreren legger nok lista minst like høyt denne gangen. 

– I år vil jeg igjen være med på UTMB. Hvorfor, undres du kanskje? Faktisk liker jeg smerte, å putte meg sjøl i klemma. De lange distansene utfordrer deg til å tåle innsatsen og håndtere smerten. Så det er en av grunnene. Men jeg deltar også fordi det i UTMB alltid er høyt nivå med konkurranse fra de beste utøverne i verden. Jeg kjenner løypa godt – jeg har bodd i Chamonix i flere år – og det er en glede å komme tilbake til dette mytiske løpet, uttaler Kilian Jornet i en pressemelding fra arrangøren. 

Sammen med franskmennene Francois D'Haene som har vunnet UTMB fire ganger, og Xavier Thévenard som har vunnet tre ganger, er Kilian med sine tre seire en av de virkelig store i UTMB-historien. Thévenards reaksjon var som følger da han fikk vite at Jornet skulle stille: 

– Dette er gode nyheter. Det er ikke ofte du får løpe med en legende. Det er veldig spennende, og det gir deg lyst til å trene enda mer og bedre. 

Spanske Pau Capell som vant løpet i 2019 og har løyperekorden, var også entusiastisk med tanke på at så mange av de beste vil møtes. 

– Det vil bli en fantastisk konkurranse med Kilian, Jim (Walmsley, red.anm.), Xavier ... Det er virkelig bra at denne konkurransen samler de beste utøverne i verden - det kommer til å bli en flott fest. 

UTMB som har sju distanser på programmet vil gå fra 22. til 28. august. Og hovedløpet, som er 170 km langt og har ca. 10 000 høydemetre, ser ut til å bli en virkelig godbit. 

14 norske er påmeldt på selve UTMB, og karer som Sebastian Krogvig, Didrik Hermansen og Hallvard Schjøllberg har nok ambisjoner om å være med langt framme. Elisabeth Borgersen, som i likhet med de nevnte norske herrene har tradisjon for å hevde seg godt i Chamonix-løpa, gjør også en spennende start. 

TDS_Elisabeth_Borgersen_start.jpg
Elisabeth Borgersen ble nummer sju i den noe kortere, men svært så krevende TDS-løypa i 2018. (Foto: Skjalg Gjengedal) 

Kilian-Jornet-Champex-Lac-foto-UTMB.jpg
Det er ikke mange av meterne i UTMB som går på brustein, men her ved Champex Lac kan Kilian Jornet heve blikket og legge inn gateløpssteget. (Foto: UTMB) 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957