Den gamle persen til Narve Gilje Nordås var på 3.36,23 og ble satt i fjor. Allerede etter det løpet lå han på fjerdeplass på den norske alle-tiders-lista der han bare har tre Ingebrigtsen-brødre foran seg. Det er med andre ord firedobbelt Sandnes IL i tet.

VM-kravet på 1500 m er 3.34,20, men flere enn de som klarer det vil nok komme med via rankingen, og en andreplass på en så god tid i et så stort stevne om Lange Laufnacht vil nok gi Narve en god del poeng. Uansett var det meget sterkt å perse i årets første løp på distansen.

Narve Gilje Nordås lå et stykke bak i det store feltet ganske lenge, men avanserte på langsida en drøy runde før mål. Han gikk rett i tet inn i nest siste sving og beholdt tetposisjonen helt til belgiske Jochem Vermeulen kom forbi på de siste meterne.

Ine Bakken var 16 sekunder bak persen da hun løp 5000 meteren på 16.10,90. Det holdt til en 22. plass i A-heatet og en 26. plass totalt. 5000 meteren ble vunnet av Mismas Marusa fra Slovenia på 15.08,12. Det norske årsbeste på 5000 m baneløp har Kristine Eikrem Engeset med 15.44,21. Ine Bakken løp seg nå inn på andreplass.

Ine Bakken la seg bakerst i feltet ut fra start, og den første kilometeren gikk på 3.10. Etter det ble Ine løpende alene, og det gikk noe seinere med 3000 m-passering på 9.37.

Streaming av hele stevnet. A-heatet på 1500 m for menn begynner etter 6 timer og 20 minutter, mens A-heatet på 5000 m for kvinner begynner etter 8 timer og 3 minutter.