Kondistreninga i Trondheim hadde lagt «Kondisløpet Påska 2020» bak seg, et halv-virtuelt løp der vi skulle løpe ei forhåndsbestemt 5,4 km løype på Heimdal i Trondheim. Løpet skapte stort engasjement, det motiverte mange til å løpe mer enn de har gjort tidligere og fikk også flere til å finne fram løpeskoene for første gang på mange år. De 10 dagene løpet varte ble det totalt løpt 314 runder i løypa!
 

73 deltagere løp 7826 km i Kondiskampen

Etter noen uker var det klart for en ny utfordring for Kondisgjengen. Trenerteamet med Solfrid Hagen i spissen ble enige om å sette i gang «Kondiskampen våren 2020», en 3 uker lang kilometer-utfordring som lagkonkurranse, herrene mot damene. Det ble opprettet Stravaklubber for begge lag og der fulgte vi med på hvor mange kilometer hvert lag samlet. Vi har også hatt jevnlige oppdateringer på Facebook. 

For å gjøre det mest mulig rettferdig og unngå at noen lag hanket inn kilometersterke løpere uten tilknytning til kondistreninga ble det satt krav om deltakelse på minst en Kondistrening nå i vår og det resulterte i rekordoppmøte på treningene. I konkurransens andre uke var det totalt 49 deltakere på Kondistrening medregnet trenerteamet. Det ble også satt opp noen ekstratreninger disse ukene, vi hadde bl.a. 3000 m testløp på Dalgård friidrettsbane og en felles gjennomløping av Kondisløypa (løypa der Kodisløpet påska 2020 foregikk). 
Lagene bestod av alle typer deltakere, mosjonister som løper 1-2 ganger i uka og erfarne løpere som løper daglig.  

Utfordringen til trenerteamet har ikke vært å få deltakerne til å løpe, det har vært å få deltakerne til å lytte til kroppen, løpe fornuftig og pushe seg selv innen rimelighetens grenser for konkurranseinstinktet er sterkt hos flere av oss. De to siste dagene ble det satt veldig mange distanserekorder av deltakere på begge lag, ikke bare på lengste løpetur men også på løpte kilometer i løpet av en uke.

Deltakerne har utvist stor kreativitet i hvordan å få sanket flest mulig kilometer. Selv om man bor nær barnehagen kan man løpe en omvei på 6 km fra barnehagen til hjemmekontoret, når familien drar til lekeplassen kan man selv løpe til og fra. Et par har løpt mange kilometer hjem etter å ha levert bil på verksted, på vei til hytta har deltakere blitt sluppet av før ankomst for å løpe siste delen av veien frem, det har blitt løpt i skogen, på asfalt, på bane og undertegnede satt på hytta med kun gjennomslags-snø i sikte og løp derfor 100 runder à 52 meter på verandaen.

Det ingen av oss hadde forutsett var hvor jevn denne kampen ville bli, begge lag måtte kjempe til siste slutt. Damene ledet med 113,3 km etter uke 1, herrene løp 6,2 lengre enn damene i uke 2 og forspranget var da nede i 107,1 km. Uke 3 presterte begge lag meget sterkt, nest siste dag tok herrene for første gang igjen damene og på det meste ledet de med over 200 km. Damene ga seg ikke og tok innpå så kun 26 km skilte lagene 1,5 time før slutt. Resultatet ble at herrelaget vant med 61,8 km. Dvs de vant med bare 1,6 prosents margin!

Totalt har 36 herrer og 37 damer løpt 7826,4 km i løpet av Kondiskampens tre uker! Vi har blitt rørt til tårer av engasjementet, innsatsviljen, evnen hver enkelt deltaker har hatt til å pushe seg selv, løpegleden og ikke minst av å se deltakere gi kudos til hverandre og heie hverandre fram, også på tvers av lagene. Her var alle deltakere vinnere, hver på sin måte. Det har også vært flott å oppleve på løpetur at noen plutselig roper «Heia Kondiskampen!» og man får ekstra giv til å klare noen kilometer til.

Her ser du oppsummeringen av den tredje uka og sammendraget på Strava:

Kondiskampen i Trondheim
Beviset: Damene ledet stort de to første ukene, men så mobiliserte herrelaget noe kraftig og vant med 61,8 km foran damene. 

Tirsdagen etter kamp tar vi treningsfri og samles på Kompis restaurant på Heimdal der hovedsponsor Rørleggermester K. Hagen AS spanderer mat og drikke på løperne. Da blir det ,premieutdeling, litt underholdning og sikker noen røverhistorier fra kampen.

 
Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957