Kondis startet med organisering av fellestreninger i Oslo våren 2018 og tilbudet i Elverum blir det 9. i rekken. Kondistreninga Elverum vil tilby ukentlige treninger hver torsdag kl 18:00 fom. 22. august. 

Info om treningene vil bli lagt ut på facebookgruppa, Kondistreninga Elverum, hvor det også kommer korte rapporter fra treningsøktene. Du må selv be om å bli medlem av gruppa for å få nødvendig info om treningene, men øktene vil i første omgang bestå av en felles oppvarming på de mjuke stiene langs Terningå før det blir intervaller på banen hvor fart, lengde og antall repetisjoner lett kan tilpasses den enkeltes nivå. Det vil også bli innslag av løpsrelaterte styrkeøvelser i øktene. Treninga avsluttes med felles nedjogg på gressbanen - eller i terrenget så lenge dagslyset tillater det. Ved senere anledninger kan det bli aktuelt med motbakkeøkter i Vindheia som også er i umiddelbar nærhet. 

Terningaa.jpg 
Det er naturlig å benytte seg av de tilrettelagte stiene langs Terningaå i Kondistreninga.

Tilbudet er gratis, enten du er medlem av Kondis eller ikke. Vårt mål er å få med folk i alle aldre og på alle nivåer med TRENINGSGLEDE som motto. 

Hvis interessen er god, vil det også bli arrangert rolige langturer søndag formiddag hvor vi utnytter det fantastiske stinettet i turområdene rundt Elverum. Dette vil bli avtalt fra gang til gang på onsdagstreningene samtidig som det vil bli lagt ut informasjon på facebookgruppa Kondistreninga Elverum.

Treningsglede_i_hvert_fraspark.jpg
Kondis med treningsglede i hvert fraspark!

Foreløpig er det to som har sagt seg villig til å ha ansvar for treningene, men det er ønskelig med flere som kan dele på ansvaret.  

Marit Haslie (26) jobber for tiden som fysioterapeut i Elverum kommune og er en ivrig løper som har konkurrert mye på distanser fra 5 til 21 km. I år har hun også debutert på maraton der årets mål er Berlin Maraton i slutten september.

Hvorfor en Kondis-løpegruppe, Marit?

- Jeg ønsker å bidra til et bedre og større løpemiljø i Elverum kommune, og jeg ønsker meg noen å løpe sammen med, sier den tidligere Tjalve-løperen som også har jobbet en periode på Hernes Institutt. 

Rolf Bakken (59) er kroppsøvingslærer ved Elverum ungdomsskole og har løpt og konkurrert i en mannsalder på distanser fra 800 m til ultraløp. Han har likevel savnet et organisert løpetilbud for mosjonister i Elverum. Med den nye friidrettsbanen på Terningmoen på plass, i tillegg til verdens beste underlag for løping rett utenfor stuedøra, står det ikke på mulighetene for å komme seg ut å trene, forklarer den selverklærte hypermosjonisten.

- For mange kan imidlertid det å være en del av et fellesskap være avgjørende for komme i gang - og ikke minst å holde helsa ved like - uansett alder, sier veteranen som i likhet med Marit trener med maraton for øye i år.