Tor_Halvor_Bjoernstad_over_Alvdal_cropped_375x531

Resultatliste Solan Gundersens Styrkeprøve 2011 
Samleside for Solan Gundersens Styrkeprøve

ALBUM MED 102 BILDER

Tor Halvor Bjørnstad, Proteinfabrikken var med 52.35 nær fem minutter foran Espen Rønning Skoglund, Lillehammer CK i Solan Gundersens Styrkeprøve fra Aukrustsenteret i Alvdal til toppen av Tronfjellet 1666 moh. Det var i år sju mann som kvalifiserte seg til den eksklusive timesklubben i rittet. Berit Gjelten, NTNU vant dameklassen klart på 1.04.14. Lene Ådlandsvik, JH Sykkel var andre jente til topps.

60 syklister stilte til start ved Aukrustsenteret for å ta seg opp de nær 1200 høydemetrene og 11 kilometerne hurtigst mulig på sykkel. Tor Halvor Bjørnstad, som kjører for Proteinfabrikken, kjenner denne syreprøven bedre enn alle andre, og var utilnærmelig oppover lia. Dermed tok han sin tredje seier i Norges bratteste sykkelritt med stigning på 16 % opp mot selve toppen. Etter at Lillehammer-rytteren Espen Rønning Skoglund yppet seg i starten, hadde Tynset-legen full kontroll på konkurrentene - men ikke helt på tida som ble 52.35, halvannet minutt mer enn i fjorårets triumf.

Tredje forsøk
 - Det ble nok litt for hard åpning, og jeg merket også motvinden etter hvert. Som topputøver i flere idretter lar han seg ikke skremme av monsterbakker, og lørdagens opptur var utrolig nok hans tredje – og dårligste opptur den siste uka! - Jeg kjørte ett minutt raskere opp på onsdag, men da var vegen fastere. I dag hadde det tørket opp slik at det var løsere grus. Da må jeg sitte mer på sykkelen enn det jeg liker, utdypet han.

Berit_Gjelten_maal_350x464

Bildet over: Tor Halvor Bjørnstad i gang med den 16% bratte stigningen mot toppen med Alvdal under seg.
 
Familieoppgjør
- Jeg glemmer hvor tøff løypa er fra år til år, smilte Berit Gjelten (24) som også vant styrkeprøven for tredje gang. I motsetning til herrevinneren nøyde hun seg med en prøvetur halvveis opp mot toppen tidligere i uka. Alvdal-jenta som konkurrerer flittig både sommer og vinter i den grønne NTNUI-drakta, var blid som sola på Trontoppen etter ny pers på 1.04.14. Uten kvinnelige konkurrenter var det ryggen til pappa Erik som ga henne ekstra inspirasjon. – Du må trene mer, var den superseige 60-åringens konklusjon på toppen etter å ha holdt datteren bak seg også denne gangen.
 
Eksklusiv klubb
Den eksklusive timesklubben i Solan Gundersen Styrkeprøve fikk sju medlemmer lørdag. Tolgingen Bård Østvang var strålende fornøyd med medlemskap i første forsøk, selv om krampene hogg i beina rett etter oppturen. - Jeg prøvde å henge på vinneren ut fra start. Det var nok ikke noe sjakktrekk, erfarte 17-åringen som har tatt i bruk sykkelen mer for å være best mulig rustet til skolestarten på NTG-Lillehammer til høsten. – Jeg vurderer dessuten å stille opp i NM terrengmaraton, avslørte han lett henslengt på grusen på Trontoppen.

Bildet til venstre: Berit Gjelten på de siste metrene før den nye personlig rekorden opp til Tronfjellet er et faktum.

Berit_Erik_O_Gjelten
Far Erik hjalp datteren Berit Gjelten til topps til ny personlig rekord.
Baard_Oestvang
Bård Østvang tok ut alt og og flatet ut på toppen.
Lene_Adlandsvik
Lene Ådlandsvik møtte (Tron)veggen – men vant yngste dameklasse

Lurte seg selv til topps
Lene Ådlandsvik brøt en ny barriere undervegs mot toppen i sitt andre sykkelritt for sesongen. – Dit kommer jeg meg aldri i verden helt opp på sykkel, tenkte Sørskogbygda-skiskytteren da hun hadde tatt seg opp på Flattron og så veien reise seg som en vegg opp mot tårnet. Opp kom imidlertid den råsterke 18-åringen som andre jente etter å ha hørt at det var flatere helt på slutten. – Den flata var 200 meter med litt slakere stigning mot mål, kommenterte hun galgenhumoristisk etter å ha tålt en god dose melkesyre.

Totalvinnere_Solan
Totalvinnerne måtte som vanlig dele oppmerksomheten med Solan Gundersen ved Aukrustsenteret..