Til tross for mye diskusjon om startordningen, er årets Birkebeinerrenn fulltegnet. Værprognosene indikerer kaldere vær til helga, og det øker sjansen for at de 11.000 påmeldte får en flott tur over fjellet. Langtidsvarselet i dag forteller om én minusgrad på Sjusjøen lørdag middag. Nede ved Birkebeinerstadion vil det nok tippe over på plussida, men da er jo det verste unnagjort.

Eller det beste, som en kanskje heller skulle si. For svært mange er jo Birkebeinerrennet vinterens store høydepunkt - et NM i turrenn, en utløsning etter måneder med trening, en naturopplevelse av rang, en kappestrid med både seg sjøl, merkekrav og konkurrenter.

Vi i Kondis ønsker alle en god tur over fjellet og avslutter dette innslaget med arrangørens eget nyhetsbrev som blant annet forteller at både Jørgen Aukland og Åsne Sejerstad stiller til start:

"Birkebeinerrennet har nå over 11.000 påmeldte og er nå for første gang fulltegnet. Vi har fortsatt plasser igjen i UngdomsBirken som går samme dag som Birkebeinerrennet. Det er også plass i HalvBirken søndag 21. mars. Påmelding skjer på www.birkebeiner.no.

Det er svært mange gode deltakere påmeldt i år. Alle de fire hittil beste i FIS Marathon Cup både kvinner og menn er påmeldt. Stillingen i FIS Marathon Cup Menn er denne:

1. Gianantonio Zanetiel 288 poeng
2. Stanislav Rezac 246 poeng
3. Silvio Fauner 243 poeng
4. Raul Olle 242 poeng

Jørgen Aukland ligger på en 8. plass og Anders Hallingstad ligger på en 10. plass i FIS Marathon Cup etter 7 av 8 renn. Stillingen i FIS Marathon cup kvinner ser så langt slik ut:

1. Cristina Paluselli 450 poeng
2. Lara Peyrot 425 poeng
3. Sofia Lind 329 poeng
4. Annick Vaxelaire 296 poeng

Totalt er det 1067 deltakere som har mer enn 9 Birkebeinermerker i rennet. Også på denne listen troner Fredrik Lütken øverst. Han har nå 54 merker på 59 renn. Nestemann er Johan Østvang som har 51 merker. Av kvinnene er det Oddbjørg Haakensveen og Jorunn Jebsen som har flest merker. Begge har 28 og har gått hvert år siden det ble tillatt for kvinner å delta.

I år er Åsne Sejerstad påmeldt. Det samme er Jon Almaas (Nytt på Nytt) og Karl Glad (Næringslivets Hovedorganisasjon). Anstein Gjengedal (Politimester i Oslo) går for sitt 25. merke.

Det er i år ca. 3000 deltakere som skal hente startnummer på Lillehammer fredag. Vi håper så mange som mulig av disse tar skyttelbuss frem til start lørdag morgen. Vi har nærmere 2500 overnattinger på Rena fra fredag til lørdag, men vi tar fortsatt i mot overnattinger. Møt opp på Rena fredag med sovepose og helst laken. Ta kontakt på e-post - renn@birkebeiner.no - ved eventuelle spørsmål."