Kristian Nedregård fra Spjelkavik og Omegn FIK sier til oss i en e-post: "Jeg hengte meg på tetgruppa til det nærmet seg passering 7 km, men måtte da avgi noen meter. På slutten tok jeg inn på igjen, men ikke nok til å ta igjen vinneren Simon Baines fra England som kom inn på 32.30. På tredjeplass kom italieneren Graziano Zugnoni på 34.02.

I årets sesong har jeg har vært mye skadeplaget, men har likevel greid å toppe formen inn mot de store mesterskapene med 1. og 4. plass i verdensmesterskapet i Torun i Polen og nå 1. og 2. plass i Venezia i Italia.

Dette er jeg meget godt fornøyd med, i og med at nivået er meget høyt innenfor denne veteranklassen. Det er første året jeg er i klassen, og man må være fyllt 45 år for å stille opp. Trening med to løpeøkter daglig må til for å ligge på dette nivået. Det kan være krevende å gjennomføre når alderen er blitt 45 år".

Totalt tok den norske troppen 37 medaljer. 14 gull, 14 sølv og 9 bronsemedaljer ble beholdningen etter i 10 dager mesterskap i de tre byene Jesolo, Carolo og Eracle, et par mil utenfor turistmetropolen Venezia.

Haldis Nagel-Dahl blei europamester på fire kilometer terrengløp i kvinner 75-klassen, foran Eva Carlsen som sørget for dobbelseier på denne distansen.

Kappgjengeren Arild Fotland avgjorde gullkampen til sin fordel på 5.000 meter kappgang på bane i 55-59 klassen på de siste meterne. Han slo sin nærmeste konkurrent med 0,8 sekund.

På avslutningsdagen løp Øystein Syvertsen inn til EM gull på 10 kilometer gateløp i herrenes 65-69 klasse.