Vinnertida ble så sterk som 4.30,89, mens Malin Edland som fikk det tungt på de siste 200 meterne, kom inn på 4.38,00. Bronsen gikk til Synnøve Antonsen Torp på 4.43,01. Det var bare fire jenter som stilte i U23-klassen, og jenta på fjerdeplass, Hilde Brennskag, fikk gleden av å perse.

Løpet foregikk omtrent slik: Edland dro førsterunden på ca. 71 sekunder. Så tok Dommersnes over, og bare Edland hang på. Hun tok over drajobbben igjen etter 700 m, og 800 m ble passert på ca. 2.26. Edland fortsatte å dra hardt, og en runde fra mål måtte Dommersnes slippe - før hun altså kom fryktelig tilbake mot slutten og vant.

Kristine sa opplegget var avtalt på forhånd:
 - Vi hadde avtalt at vi skulle bytte litt på å dra. Malin  skulle dra første runden og så skulle jeg dra andre, men jeg tror at jeg dro litt for seint på andrerunden og så gikk hun forbi meg. Så jeg ble litt forskrekket da, men jeg måtte bare skjerpe meg de siste tre hundre metrene. Men jeg hadde visst mer inne likevel.