Pressemelding fra arrangøren:


Torstein Tengsareid og Lucia Philip sine løyperekorder i Kyrkjebygdheia Opp i Nissedal kan stå for fall til lørdag, men arrangøren, Nissedal IL, er minst like mye opptatt av bredde som topp. Det finnes hundrevis av hytter i området, og både konkurranse- og mosjonsklassen har i de tre første årene siden 2015 hatt et godt innslag av hyttefolk, sammen med lokale, og mange svært gode tilreisende i konkurranseklassa.

Leder av Nissedal IL, John Thronsen, er fornøyd med værmeldinga og regner med godt oppmøte spesielt fra hyttefolket, siden dette er lørdagen mellom de to høstferiukene i ulike fylker.

- Vi håper folk får en fin natur- og idrettsopplevelse i det klare fine høsteværet i denne fantastiske heia, sier Thronsen, som selv skal løpe og har som mål å slå sin egen «pers» fra i fjor.

Det er litt smått med påmelding i skrivende stund, men erfaring tilsier at mange melder seg på like før, etter å ha sett an form, skader, vær og barnepass. Dersom det er noen juniorer i Norge som planlegger deltagelse i EM eller VM, bør de legger merke til at Kyrkjebygdheia Opp er et av de svært få motbakkeløpene i landet som har internasjonal standard på lengde og underlag. Skal noen søke om internasjonale seniormesterskap, er kravet at løypa er enda noen få km lengre enn bakken opp til heia og hyttene i Nissedal.

Nissedal er den kommunen i Norge med flest motbakkeløp per innbygger: 1400 innbyggere har velkjente Skuggenatten Opp i Treungen, lille Havrefjell Opp på Felle og altså lørdagens løp, som har 8,2 km lengde, hvorav første halvpart er på asfalt og resten på grusveg, og 550 høydemeter. Bredde- og vaffel(trivsels)faktoren står sterkt i bygda, og trimklassen regner man som fundamentet i et hvert motbakkeløp der i gården. Når alle trimmerne er på toppen, passer det tidsmessig å være publikum for konkurranseklassen.

Løyperekorder: Lucia Philipp i 2017 med 38.01 (dette året var hun i kanonform og vant flere løp, bl.a. Oslos Bratteste) og Torstein Tengsareid med 33.18 i 2016.


Lucia_Philipp.jpg
Lucia Phillip ble heia fram til en veldig sterk løyperekord i fjor. (Foto: arrangøren)

Herrepallen_2018.jpgTil de tre beste i menn og kvinner vanker det pengepremier. I 2016 stakk Henrik Dønnestad, Torstein Tengsareid og Andreas Grøgaard av med til sammen 10 000 kr. (Foto: Hallvard Kile) 

John_Thronsen_og_Helge_Reinholt.jpg
Leder i Nissedal IL, John Throndsen og hans rådgiver, Helge Reinholt, konstaterer at alt ligger til rette for et vellykket løp lørdag 6. oktober. (Foto: Helge Reinholt) Kondis-reportasje fra 2016-utgaven av Kyrkjebygdheia Opp

Info om løpet finnes på arrangørens Facebook-side
 


admin: adform id #567066