Beachflagg_kystleden.jpgDeltagerrekord i år som i fjor
Det ”triste” været med motvind og regn satte ikke en stopper for deltagerrekord i den niende utgaven av Kystleden halvmaraton den 18.08.2018. I år kunne nemlig arrangøren skilte med godt over 550 påmeldte. Inkludert mosjonsklassen var det 493 som startet og 489 som fullførte. Rekorden fra 2017 var 415 startende of 410 fullførende.

Løpet starter i Horten og man løper kystlinjen ned til Ringshaugstranda i Tønsberg. Da det er start og mål to forskjellige steder var det satt opp busser fra mål til start, slik at logistikken ble lettere. Nytt av året var at de som deltok uten tid kunne starte 1 time før resten. Det virker som om arrangøren har et fokus på at her skal alle være med uansett hvilken fysisk form man er i, noe som er meget positivt.

Trasèen har varierende underlag med grus, sti, asfalt, rullestein og sand. Den er relativt flat, men har en bratt oppoverbakke i midten på ca. 400 meter. På toppen av bakken var det et musikkorps som spilte for løperne. Det er en flott løype hvor man ser havet store deler av løypa og selv om været ikke var på topp i år var det likevel vakkert å hvile øynene på bølgene ute på havet på grunn av den sterke vinden.

Trivelig i løypa (Arrangørfoto: Sigrid Jordhøy og Ole Henrik Henriksen)

Det er variert underlag i Kystleden halvmaraton. Her i et stiparti ser vi Jan Robert Heiberg (7. plass) fremst i en gruppe løpere. (Arrangørfoto: Sigrid Jordhøy og Ole Henrik Henriksen)

Løpere på vei mot mål. (Arrangørfoto: Sigrid Jordhøy og Ole Henrik Henriksen)​

Stemningen i løypa var god, og på tross av et noe røft kystvær, var det publikummere som trosset dette og som stod rundt i løypa og heiet løperne frem.

Tommy Armani fra Oslofjord triatlon sikret seg seieren med tiden 1:19:29. Hakk i hæl, 2 sekunder etter kom Robert Rognli fra Larvik og nummer tre ble Anders Kvisle.

20 Ivan Christophersen Tønsberg Triathlonklubb M45_49 1:31:30.0

Pallen i herreklassen med Armani og Kvisle. Rognli på 2. plass mangler. (Arrangørfoto: Sigrid Jordhøy og Ole Henrik Henriksen

På kvinnesiden var det Emilie Jul-Larsen Aas som dro seieren i land på tiden 1:35:32, etterfulgt av Julie Wiik fra Tjøme Løpeklubb 24 sekunder bak, og Helga Hincenberga fra samme klubb tok 3. plassen.

Trekløver på besøk:

Et trekløver som hadde tatt turen fra Oslo for å debutere på Kystleden halvmaraton var Jan Billy Aas, Martin Hansen og undertegnede. Jan Billy ble svært overrasket og fornøyd med at han kapret 4. plassen og ble klassevinner og Martin var fornøyd med 11. plassen. Undertegnede, som før løpet ironisk spøkte med at jeg måtte kapre 2. plassen siden jeg hadde fått startnummer 2, var fornøyd med egen innsats,. Det var langt fra en pallplass, men deltagermedaljen fikk jeg jo likevel. Alle tre var enige om at det var en veldig fin løype, god stemning, bra arrangement og vil anbefale løpet til andre. Så har også arrangøren ”lovet” bedre vær neste år.