Våren 2018 så vår første løpegruppe dagens lys, og det var Kondistreninga Oslo som var først ut. Siden den gangen har gruppene poppet opp en etter en, og disse "kondistreningene" har etter hvert blitt et stort og viktig helseforetak. Gruppene er tilpasset folk på ulikt nivå og med ulike ambisjoner. De skal passe like godt for både de som har løpt mil etter mil i mange år, og for de som akkurat har skaffet seg sine første løpesko.

2021-11-26_2002410_clean.jpgPå vei gjennom spennende landskap på mølla. (Skjermdump fra Zwift)
 

Kondistreninga Online lanseres nå

Fysiske treningsgrupper er topp! Og det er lite som slår en rolig joggetur i frisk natur. Men hva om man ikke har en slik gruppe i nærheten. Eller hva om stormer som "Gyda" og lignende treffer landet, og folk blir bedt om å holde seg inne. Og ikke minst - hvordan skal man treffes når en pandemi treffer oss?

2022-01-13_1930491.jpg
Virtuelt kan man møte hverandre for en løpetur, selv om pandemier eller stormer herjer. (Skjermdump fra Zwift)

Onsdag 26. januar 2022 starter Kondis opp sin 23. løpegruppe. Den er virtuell og kalles Kondistreninga Online. Som det ligger i navnet - her foregår treningen på internett. Flere og flere har egen mølle i hjemmet nå for tiden, og mange sverger til løpemøller på treningssentre (når ikke de er nedstengt grunnet pandemier). Men at det kan være småkjedelig og monotont å løpe på en tredemølle vet de aller fleste som har tilbakelagt noen mil på båndet. 

Med Kondistreninga Online håper vi å kunne bryte opp dette monotone. På kondistreninga.no kan du (etter hvert) finne en passende økt i øktarkivet, og trene når det passer deg, med selskap fra øktlederen. Du kan også delta LIVE via direktesendte løpeøkter. Treningsplattformen Zwift blir brukt under øktene, så her kan man nyte unike landskap, samtidig som man treffer andre som er ute og trener, selv om de eksisterer kun i digital avatar-versjon.

Støttet av Stiftelsen Dam

Både utviklingen av nettsiden Kondistreninga.no og etableringen av Kondistreninga Online er kommet igang etter støtte fra Stiftelsen Dam.

Da stiftelsen utlyste et stimuleringsprogram for helsefrivilligheten som skulle støtte aktiviteter rettet mot mennesker som var isolerte på grunn av smitteverntiltak, og i tillegg til digitalisering av likepersonsarbeid, søkte Kondis om 604.000 kroner til et prosjekt som skulle bidra til å redusere skadevirkningene ved nedstenging av idretten.

Pengene har gått til etablering av studio med tredemølle, kamera og alt teknisk utstyr som det har vært behov for slik at sendingene kunne bli en realitet.

Deler av støtten har videre gått til de fysiske Kondistreningene gjennom innkjøp av refleksvester, utstyr og reklameartikler slik at Kondistreningene kan være godt synlige i nærmijøet. Da vil de også kunne være gode alternativer for trening for personer knyttet til treningssentraene i perioder der sentraene har vært stengt ned.

Til slutt skulle også støtten gå til å utvikle en trenerutdanning som skal gjøre det attraktivt å være trener på Kondistreninga, og videre bidra til at trenerne føler seg trygge i trenerrollen. Denne vil bli lansert i mars i år.

Ønsker oss flere Kondistreninger

Kondistreningene er viktige både for å bygge et Kondismiljø lokalt og for å få flere til å være fysisk aktive. Vi vil derfor gjerne etablere mange flere Kondistreninger rundt i landet.

Ikke et sted er for lite for en Kondistrening. Er dere to som løper sammen, kan dere allerede være  to medlemmer i gruppa. Etterhvert som dere og nye personer i gruppa inviterer med seg noen inn i gruppa, vil denne vokse og bli et godt treningsmiljø for lokalmiljøet. Om du har lyst til å etablere en Kondistrening på ditt hjemsted, må du gjerne ta kontakt på kondis@kondis.no så skal vi både svare på spørsmål og hjelpe deg i gang. 

Om gruppa etableres i prosjektperioden for dette prosjektet, vil vi kunne utstyre dere og alle deltakerne i gruppa med en Craft refleksvest med gruppas egen logo trykket på brystet og ryggen. Dere kan også få beachflagg og bannere som skal gjøre gruppa synlig under egne arrangementer, og vi utstyrer dere som er trenere med løpejakker med Kondistreningas logo på brystet og løpetrykk på ryggen. Alle trenere får tilbud om gratis deltakelse på trenerutdanningen når denne lanseres i mars.

Grasrotandelen er for Kondistreningene

I tillegg til støtten fra Stiftelsen Dam mottar Kondis grasrotmidler fra Norsk Tipping til våre tre lokale regioner; Region Nord fra Møre og Romsdal og nordover, Region Sørvest fra Vestland til og med Agder, og Region Øst som omfatter Innland, Oslo, Viken, Vestfold og Telemark. Disse midlene er øremerket lokale aktiviteter og kan ikke brukes av Kondis sentralt. Her kan Kondistreningene søke om støtte til egne arrangementer enten det er snakk om bevertning, kostnader til foredragsholdere på et medlemsmøter, eller premier under i en intern konkurranse. Jo flere som oppgir sin lokale region som sin grasrotmottaker når de tipper, jo mer penger har Kondistreninga å bruke på slike aktiviteter. 2022-01-18_1738553.jpgDu kan løpe side ved side med syklister og løpere fra hele verden. (Skjermdump fra Zwift)

Du finner Kondistreningas nye nettside her
 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957