Linderudkollen skianlegg med hoppbakker og en ny flott langrennstrase på 5 km, hvor det kan produseres kunstsnø, er et vikitg tilskudd til langrennssporten og sikrer gode treningsforhold for barn og unge. Her er det hver kveld treninger for flere hundre unger fra Årvoll, Hasle Løren og Kjelsås. Sist vinter reddet anlegget skisesongen for mange skientusiaster i nærmiljøet. med gode brede traser er det mulig å trene både skøyting og fristil, noe som ikke er mulig i smale og trange traser en hadde i tidligere tider.

Det er et fremtidsrettet anlegg som vil sikre langrennsaktiviet, selv når vinterne er snøfattige. Anlegget benyttes også til sommeraktivieter som terrengløp, sykkel og orientering. Når anlegget blir komplett, om ikke lenge med en trase for rulleski, vil dette også gjøre at barn og unge kan trene på rulleski i trygge omgivelser uten farlig biltrafikk.

Sist vinter så en helt klart hvor viktig dette anlegget var med stor pågang fra løpere både fra nærmiljøet og øvrige deler av Oslo. Her kunne du treffe skiløpere i alle aldre, fra barn som tok sine første skritt på ski, via ivrige ungdommer, landslagsløpere, mosjonister til bestemor på tur.

Dette sier Norges Skiforbund om anlegget:
Dette anlegget har gjennom de senere år vært gjenstand for betydelig utbygging. Traseene har differensierte profiler som gir både nybegynnere og toppløpere riktig utfordring.  Et moderne snøproduksjonsanlegg sikrer gode forhold selv gjennom krevende, milde vintre. Anlegget er både et nærmiljøanlegg, men også til glede for hele byen. Anlegget har svært mange potensielle brukere for nordiske grener; langrenn, hopp og kombinert. Hoppdelen av anlegget er innrettet for helårsbruk, og langrennsarenaen er fundamentert for rulleskiaktivitet samt et samlingssted for orientering- og terrengløp.

Siste vinter ble anlegget utsatt for sabotasje fra motstandere av anlegget.
Hærverk ødelegger skitrening for 1000 unger