Tromsø SkyRace
Tromsø SkyRace Hamperokken er det mest ekstreme av disse løpene, men også det mest populære. Når påmeldingen åpnet var pågangen av både nordmenn og utlendinger  så stor at løpet umiddelbart ble utsolgt med sine 200 startplasser.  Løypa er 57 km lang med 4800 høydemeter i et svært utfordrende terreng.

Det arrangeres også kortere løp: Tromsdalstind Skyrace på 32 km, Bøntuva Skyrace på 15 km og Blåmann Vertikal på 2,7 km med 1044 høydemeter. På de tre siste distansene er det ennå ledige startplasser.

Løpets hjemmeside

Hamperokken_Skyrace_vignettbilde.jpgEn langt fra høyderedd deltager på vei over Hamperokken. (Arrangørfoto)


Hardinglaup - Fyksesundet Rundt
Om løpet skriver arrangøren Hardanger Åtgaum: - Maks 50 deltakarar vert ynskt velkomne til ein fredeleg kappestrid gjennom eit spennande høgfjellsterreng kor få folk ferdast. Kun to sauebønder og ein og annan lokal jeger ferdast i dette området… Total lengd er 52 km og 2600 høgdemeter gjennom indrefileten av Hardanger! 

Så langt er 30 deltagere påmeldt, så ennå er det mulig å bli med på dette fantastiske løpet. Men, dette er et løp for fjellvante folk som behersker å manøvrere i umerket løype, eller som arrangøren skriver: Umerka løype heile vegen stiller krav til høgfjellskompetanse og orienteringskunnskapar.

Løpets hjemmeside

Scjølberg.jpgFjorårsvinner i Fyksesundet rundt, Hallvard Schjølberg. (Arrangørfoto)


Møkster Ultra
På ei lita øy i  havgapet sørvest for Bergen arrangers Møkster Maraton, som også har hatt ultraløp på programmet de to ssite årene. På Møkster bor det 65 mennesker, men løpsdagen er det flere ganger så mange på øya. Her kombineres løpsopplevelse med kulturelle innslag. Øya er liten, men man har klart å skrape sammen til ei løype på 4,2 km som løpes 12 ganger av ultraløperne og 10 ganger av maratonløperne.

en mest av alt dreier det seg om en nautisk maraton, dvs 4,2 nautiske mil eller 7814,5  meter. Dette er et løp alle bør oppleve minst en gang i løpskarrierer.

Løpets hjemmeside
 

Møkster Maraton sitt bilde.


Meråker Mountain Challenge
Det fjerde ultraløpet lørdag 4. august har vi omtalt flere ganger tidligere. Det er Meråker Mountain Challenge som også er årets NM i terrengultra. Se forrige omtale: Alt klart for NM-vukku 1.-5. august i Meråker

Arrangøren Varden IL og primus motor for MMC, Hallgeir Martin Lundemo, byr på mer enn storslått trøndersk fjellterreng. Her er det transport med ribb til start og startsalutt med de gamle kanonene til dragonregimentet, og selvsagt masse festligheter i målområdet.

Løype påstås å være Norges best merkede ultraløype. I tillegg til NM-distansen 70 km er det løyper på 42 og 21 km. Kondis vil også være tilstede på årets arrangement.

Løpets hjemmeside

Første_Topp_Hermannsnosen.jpg
Hermannsnåsen, første av 9 tusenmeterstopper i MMC. (Arrangørfoto)

 

ANDRE NORSKE ULTRALØP:
Se: Om norske ultraløp 2018
Påmeldingsstatus, linker til påmelding og omtale
Linker til ultrarelaterte saker finner du i toppen på: www.kondis.no/ultra