Det er den rutinerte arrangøren  IL Varden som er tildelt NM terrengultra 2018, mens det nå før løpet først og fremst er skikjendisen Hallgeir Martin Lundemo som promoterer arrangementet. Hallgeir, som er en av aktiivitetsgeneralene på Teveltunet der arena for NM blir, er vel også den som kjenner terrenget og Meråkers 1000-meterstopper bedre enn noen andre. 

Hallgeir Martin Lundemo skal selvsagt løpe selv også. Formen er nok ikke like god som da han satte "verdenrrekord" i sitt eget "Twenty Six Peaks Extremity Race" for 10 år siden, men denne gangen skal han jo bare over 9 av Meråkers 26 tusenmeterstopper i den 70 kilometer lange NM-traséen.

Løpets hjemmeside med link til påmelding


Merkepinner_og_merking.jpgHer ser vi Hallgeir og to til på en av mange turer med merkestolper til løypa som er permanent merket. (Foto: Arrangøren)

- Ultraløypa blir Europas og kanskje verdens best merka løype i terreng. Her har vi skifta ut alle gamle merkepinner med helt nye. Merkingen kommer til å bli en hit. Det blir brukt totalt 1800 timer på merkingen, sier en tydelig stolt Hallgeir Martin Lundemo.
 

103 påmeldt hittil
Det er allerede klart at det blir ny solid deltagerrekord i Meråker Mountain Challenge. Løpet har vært arrangert 7 ganger tidligere, og debutåret 2011 var det 38 deltagere på 70-kilometeren. Nå er det foreløpig 59 påmeldte på 70 kilometeren og totalt 103 på alle distansene.

- Jeg synes det er bra påmelding til at det er såpass tidlig. Mente de i fjor i Nissedal sa at det var bare noen å førti til 14 dager før, sier Hallgeir Martin til kondis.no.

Vi er ikke sikker på påmeldingsutviklingen i fjor, men der ble det til slutt 80 deltagere på NM-distansen 81 km. Med årets flotte forhold i fjellet bør det bli enda flere i Meråkerfjellene 4. august.

Veteran-NM, vandreklasse og kortere løyper
I Meråker blir det også anledning til å stille i en vandreklasse med tidligere start. Da kan man selv oppleve NM-løypa og i tillegg heie på deltagerne som kjemper om medaljer i senior- og veteranklassene. For ja, det er NM både for seniorer og veteraner i 70-kilometersløypa, og det er også kortere løyper på 42, 21 og 8,5 km.


RibberX3.jpgDe som skal løpe 70 km får en slik reise fra Fersdalen til starten i Guddingsvika. (Arrangørfoto)
 

NM-VUKKU
NM og MMC arangeres 4. august, men det inviteres til NM-vukku i dagene 1. - 5. august. Faktisk åpner NM-uka allerede tirsdag 31. juli kl 14:00 med NM-kaker, NM-kaffe og NM-brus. Dagen før løpet kan man oppleve båtturen over Feren med Ribb'ene som skal benyttes løpsdagen. Det er jo slik at man trenger båt fra Fersdalen til Guddingsvika for å komme til start på MMC. Fredag er det også Kaolinermarkering med kanon-salutt av Dragonregimentet og Karolinermarsj med mere. Lørdag starter 70 kilometeren med samme kanon-salutter, tidligstart for vandrere og turklasse, start 09:00 for NM.

Utover lørdagen er det målgang som også kan ses på storskjerm i Tevelhallen, det er premieseremonier og masse mat og fest. 

TV: Det blir også besøk av TV2, som jobber med et kjendiskonsept på 4 episoder der det første skal vises i år, samt at det blir laget en reklamesnutt/ teaser som skal rulle å gå fra våren som en intro på TV-konseptet.


Se hele programmet og mer om Meråker i: Visit Meråker & Storlien, sommer 2018
NM-VUKKU på side 62-63, Det ekstreme fjelløpet på side 30-31.
 

NM-vukku.JPG

Det_ekstreme_fjelløpet.jpg

 

Premiepall og seremoni
- Jeg har laget de flotteste seierspallene du noen gang har sett, sier Hallgeir da han sendte oss bildet nedenfor. Her blir det medaljeseremoni med damer som kommer med medaljene slik du ser i OL og VM. Altså en innmarsj…. hahhaha, kult.


Premiepallen (1280x960).jpgHvem står på 1'ern etter årets NM? Den herre- og kvinneløperen som klarer det, er også kvalifisert til neste års VM terrengultra i portugisiske Miranda dio Corvo 8. juni. (Arrangørfoto)

Tidligere omtaler:
Februar 2018: Årets NM terrengultra starter med et smell fra en 1718 Karoliner
Juni 2017: NM terrengultra 2018 arrangeres i Meråker