Starten går nær parkeringsplasser og parkeringsanlegget inne i byfjellet Aksla. Det ligger flere hotell i nærområdet, og det vil bli lagt ut tilbud på hotellopphold den aktuelle maihelgen på løpets nettside etter hvert. Har man lyst å utforske Jugenbyen Ålesund med eller uten joggesko, er det bare å begynne planleggingen.

I dag var det gjennomløping av løypene. Mange benyttet anledningen til å bli kjent med trasé-valgene. Hver runde blir på 10,54 km der 10 km-distansen blir litt nedkortet. 5 km-distansen har egen trasé der begynnelsen og slutten faller sammen med de andre distansene.

Etter gjennomløpingen i dag opplevde vi at hver runde har en stigning på 81 høydemeter. På maraton blir det da tilsammen 324 meter som må løpes opp og ned. Likevel påstår vi at løypene er delvis lettløpte. Arrangøren, som er Bedriftsidretten i Midt-Norge, har truffet godt med løypevalget.

Påmelding kan du gjøre her

Følg med på Ålesund Maraton si facebook-side

All info om løpet finner du på arrangementets nettside

Se video av løypen 
 

StartenHer på St. Olavs Plass er det at løpene starter. Foto:Petter Sætre Hove

Kongens_gateSå løper vi Kongens gate som nå er gågate. Foto: Petter Sætre Hove

Skansekaia
Vi må så en tur rundt Skansekaia. Foto: Petter Sætre Hove

Langs_Sjoegata
Videre langs Sjøgata med utsikt til Brosundet, rundt Rådhuset, før veien går mot Nørve og Nørvasundet, der en snur mot sentrum igjen. Foto: Petter Sætre Hove