Hans-Olav Ystheim Undseth fra GTI Friidrettsklubb var raskeste norske løper i Hannover Maraton søndag 7. april.  Undset løp inn til 37. plass totalt i herreklassen og 3. plass i M40 med tiden 2:47:57. Det var to norske deltagere på maraton der det var 1771 deltagere totalt, og 10 på halvmaraton det det var med hele 8564 deltagere.

Totalvinner i herreklassen var Silas Mwetich fra Kenye på 2:09:37 og i kvinneklassen vant Racheal Jemutai Mutgaa fra Kenya på 2:26:15 som er ny løyperekord.

NORSKE RESULTATER
Alle resultater på maraton, halvmaraton og 10 km - kun søkbare på distanse, aldersklasse og navn.

2019 Hannover Marathon
Silas Mwetich i tet. (Foto: Hannover Marathon / Victah Sailer)

Racheal Mutgaa satte ny løyperekord, Silas Mwetich vant herreklassen

Debutanten Silas Mwetich vant den 29. HAJ Hannover Marathon. Kenyaneren maratondebuterte i fine værforhold og vant overraskende løpet på 2:09:37. Landsmannen Hosea Kipkemboi kom på andre plass med 2:10:40 og Etiopias Debas Alebachew Wale på tredje plass med 2:10:57. Fjorårsvinner Seboka Negusse fra Etiopia, en av årets favoritter, droppet ut etter 35k-markeringen. Halvveis passerte en tetgruppe på 7 mann på 1:03:52, og etter 30 km var gruppen redusert til 4 løpere. Først etter 35 kilometer splittet det seg opp, og med Wwetich som den sterkeste.
- Jeg kjente meg aldri sliten og likte virkelig maratonløypa her i Hannover, sa 21 år gamle Silas Mwetich.

Racheal Mutgaa løp inn til ny løyperekord i kvinneklassen. Mutgaa vant på tiden 2:26:15, og forbedret det tidligere løyperekorden med nesten ett minutt. I en konkurranse som var veldig spennende lenge, ble avstanden til slutt over ett minutt til Etiopias Tigist Memuye Gebeyahu som løp på 2:27:35. Karolina Nadolska fra Polen var tredje kvinne i mål  på 2:27:43. Det var seks kvinner som samlet passerte halvmaraton på 1:12:36, og etter 30 km var det også her fire løpere igjen i tetgruppa. Noen kilometer senere løp så Mutga fra de andre.
- Jeg hadde på forhånd håpet å sette personlige rekord og pacemakerne gjorde en god jobb, sa Mutgaa, som forbedret seg med mer enn to minutter i Hannover. 30-åringen hadde et PB på 2:28:39 fra før.

Inkludert kortere distanser hadde HAJ Hannover Marathon rekordmange 26 792 deltagere. 3 037 av dem løp maraton.