Timisoara on map - Romania Physical MapEM arrangeres i Timisoara
Denne uken ble det omsider klart at det blir arrangert EM i 24-timersløp i 2018. IAU (International Assosiation of Ultrarunners) har slitt med å finne arrangører til de regionale mesterskapene de årene det ikke er VM på 24-timers og 100 km. Men nå er det altså klart at EM 24-timers finner sted i Timisoara i Romania - og løpsdatoer er 26.-27. mai 2018.

Med mindre enn et halvt år til mesterskapet var den nødvendig for Ultraløpsutvalget (NFIF) å svinge seg rundt raskt, og nå er troppen til EM allerede tatt ut - og løperne har en snaut halvår på å forberede seg. Det var totalt 7 løpere som hadde klart vurderingskravene for å bli tatt ut, fem kvinner og to menn, og alle disse 7 ble tatt ut.

Mari Nustad Mauland er mesterskapsdebutant mens alle de andre har løpt internasjonale mesterskap på 24-timers tidligere. Våra absolutte beste kort er Therese Falk og Bjørn Tore Kronen Taranger som begge kan kjempe om medaljer på en god dag. I tillegg er kvinnelaget vårt en god medaljekandidat i lagkonkurransen.

Disse er tatt ut til 2018 IAU 24H European Championship:

Kvinner:
Ninette Banoun, Romerike Ultraløperklubb 
Cecile Holmgren, Romerike Ultraløperklubb 
Therese Falk, Romerike Ultraløperklubb
Guro Skjeggerud, Romerike Ultraløperklubb 
Mari Nustad Mauland, Spirit Stavanger Friidrett 

Menn:
Bjørn Tore Kronen Taranger, BFG Bergen Løpeklubb 
Joar Flynn Jensen, Ski IL 
 

Bilderesultat for vm 24-timers 2015
Den norske troppen med løpere og ledere i VM 2015. Begge de utatte herreløperne til EM 2018 var med også da, samt Therese og Cecilie blant kvinnene. (foto: Ultrarun)
 

VM 2017: Imponerende 10. plass til Taranger i VM 24-timers, Skjeggerud nr. 21
EM 2016: Therese Falk med norsk rekord og 4. plass i EM 24-timers
VM 2015: Ninette Banoun med norsk rekord og 17. plass i VM 24-timers
 

Debutanten Mari Nustad Mauland:

Mari_Mauland_bena-i-været_HildeJ-foto (598x640).jpgMari Nustad Mauland fra Spirit Stavanger Friidrett er den eneste av de syv som debuterer i internasjonale mesterskap. Mari har jo tidligere i år imponert stort på 100-milesløp (161 km) i terrenget, og mange var spent på hva hun kunne klare på Bislett 24-timers for to uker siden. Der imponerte hun og løp inn til NM-sølv med 218,511 kilometer. Nå er hun plutselig uttatt til EM 24-timers.

Det å annonsere at løpskalenderen min for 2018 var spikret var visst en tabbe, sier Mari umiddelbart etter at hun fikk vite om uttaket. Planene må nå endres.

Løpet på Bislet var heller ingen dans på roser. Etter løpet skrev hun på facebook:
- Superhappy etter å ha fullført Bislett 24 timers. Det ble distansepers på 218,5 km  og NM-sølv. Dette til tross for at jeg hadde en veldig dårlig dag. De første 15 timene slet jeg med magekramper og hyppige dobesøk, de neste 5 kunne du rett som det var finne meg med hodet i en søppelbøtte. De siste 4 timene funket kroppen ok. Nå er alt vondt og hovent, særlig nakke og akilleser etter 24 timer på betong.

Bildet til høyre er tatt rett etter sluttsignalet på Bislett. (Foto: Hilde Johansen)

Mari Mauland vant Autumn 100 miles og fullførte Grand Slam

Mari på facebook

 

Ultraløpsnyheter finner du på: www.kondis.no/ultra 
I toppen på denne siden finner du også link til uttakskriterier og mye annet ultraløpsrelatert informasjon.

Se også: Taranger og Falk vant nok en gang NM 24-timers på Bislett
 

Taranger og Falk vant NM 24-timers. (Foto: Per Inge Østmoen)

Taranger og Falk vant NM 24-timers og er selvsaggt klare for EM 24-timers. (Foto: Per Inge Østmoen)