I dag fra kl. 12-14 kunne deltakerne møte rennleder Tor Skraastad på Nettbirken. Det ble mye skryt til Tor og arrangørene etter årets arrangement, og spesielt den nye startordningen ble skrytt opp i skyene.

Kvinneklassen i Birken ble vunnet av italienske Christina Paluselli, som dermed også ble vinner av langdistanseverdenscupen. Hun henviste dermed finske Annmari Viljanmää, som var på jakt etter sin tredje strake Birkentriumf, til annenplassen. Les mer om vinnerduoen i denne reportasjen.
Mer om Birkebeinerrennet på kondis.no:

Les om Tim Bennetts ferd fra Rena til Lillehammer: her

Les om ny rekord for UngdomsBirken her

Bildereportasje: her

Samlesider for Birkebeinerrennet: her

Resultater: her
Masse nettros til arrangøren Renndeltakerne kunne i dag fra kl. 12-14 møte rennleder Tor Skraastad på Nettbirken med spørsmål og forslag til forandringer. Det hele endte opp som et hallelujamøte med lovprisninger til arrangøren.

Hele nettmøtet finner du her: her
Dameduellen
%3Cstrong%3EAllsidig%3C%2Fstrong%3E+%3Cem%3EAnnmari+er+ikke+bare+god+p%E5+ski%2C+men+har+ogs%E5+gode+plasseringer+i+banel%F8p+og+terrengsykkel%3C%2Fem%3E+
Allsidig Annmari er ikke bare god på ski, men har også gode plasseringer i baneløp og terrengsykkel
Tekst og foto: Per Inge Østmoen

I 2004 som i 2003 vant finske Annmari Viljanmää damenes eliteklasse, men i år var det 2004-Birkens toer Christina Paluselli som skjøv og staket seg først over målstreken blant de aller raskeste damene. Det var nettopp Paluselli som ble toer bak Viljanmää i 2004, så her byttet de på seieren.

For Paluselli var dette det siste rennet på konkurransenivå, da hun gir seg i en alder av bare 31 år. Hun ga uttrykk for at ønske om barn og familie var viktig i hennes beslutning om å avslutte langrennskarrieren. Den ett år eldre Viljanmää, som forøvrig ble nummer 11 på 10 km klassisk for kvinner i VM i Val di Fiemme i 2003 der Bente Skari tok gullet, har ingen planer om å gi seg og blir sikkert å se i langrennsløypene i tiden fremover.

Kondis.no snakket litt med begge etter seiersseremonien om ettermiddagen etter løpet.

Interessant var at både Paluselli og Viljanmää i stor grad praktiserer variert trening. Begge trener styrke med vekter flere ganger i uken, og hverken sykkel eller løp på bena er ukjent for noen av dem.

Viljanmää var den mest snakkende av disse to, og fortalte spontant om sin opptatthet av fysisk fostring, noe hun satte i perspektiv ved å velge å bli fysioterapeut. Som hun uttrykte det: "Jeg vet at jeg får mye å gjøre som fysioterapeut på grunn av den dårlige fysiske formen blant folk flest."

Viljanmää er en ivrig terrengsyklist som elsker å bevege seg i skogen på selvdrevet tohjuling, og som som dertil i 2004 oppnådde en 5. plass i det finske mesterskapet i 5000 meter baneløp for kvinner senior.

Da skulle hun ha de beste forutsetninger for å tale kondisjonsidrettenes og den fysiske fostringens sak, noe vi oppfordret henne til å gjøre for folkehelsens og sunnhetens skyld. Her traff vi umiddelbart Annmari på hjemmebane, og straks ble det klart at hun var blant de utøverne som har mer enn sin egen personlige idrettskarriere i tankene. På et uklanderlig engelsk utbroderte Viljanmää med stor iver og livlig mimikk hvordan hun ønsket å formidle treningsgleden hun selv opplevde til de hun gjennom sitt yrke kom i kontakt med. Kondis' utsendte kunne bare ønske den sympatiske langrennsløpersken fra de finske skoger lykke til med det.