"Pressemelding"

Hva er Lovstaffeten?

Lovstafetten er en stafett mellom jusstudentene i Bergen og Oslo. Konkurransen går ut på å frakte en lovsamling raskest mulig over fjellet fra Oslo til Bergen gjennom løpe- og sykkeletapper. Stafetten pågår sammenhengende over 1,5 døgn før en vinner kåres ved målgang i Trengereid (vi får ikke lov å arrangere stafetten helt inn til Bergen, slik vi hadde foretrukket). Hvert lag består av 24 deltakere: 20 løpere (10 jenter og 10 gutter) og fire syklister. Lovstafetten ble for første gang arrangert i 1984. Bergen har vunnet 9 ganger, mens Oslo har tatt seieren hjem 13 ganger.

Årets stafett nærmer seg og vi er godt i gang med forberedelsene. I fjor nådde Lovstafetten nye høyder når det gjelder engasjement. Til forskjell fra tidligere år bydde fjorårets stafett på livesendinger av etapper på facebook, samt studiosendinger fra det juridiske fakultet i Bergen. I studio ble det gitt fortløpende rapporter fra stafetten og avholdt konkurranser. Seertallene våre fra facebook viser at siste livesending hadde 5400 visninger – på det meste mellom 500 og 600 seere så fulgte etappen samtidig. Øvrige livesendinger og studiosendinger hadde mellom 3000 og 4000 visninger.

Vi vil i år forsøke å gjenta suksessen med nye studiosendinger og livesendinger fra løypa. I tillegg oppdateres stafetten flittig på twitter, snapchat og instagram. Lovstafetten har med andre ord vokst de siste årene og konkurransen spisser seg stadig. Fra å være en lavterskel stafett på 80-tallet har konkurransen utviklet seg så mye at dagens deltakere er supermosjonister med innslag av løpere og syklister som satser friidrett og sykling ved siden av studiet.

I fjorårets stafett skilte det bare 52 sekunder mellom lagene etter omkring 16 timer effektiv løpetid – den jevneste stafetten noen gang (uten at jeg kan si det helt sikkert).


Fra Lovstafetten i 2017