Sommerkarusellen ønsker at deltagerne skal komme igjen til hvert eneste løp, og arrangøren deler derfor ut en medalje til dem som har deltatt i 3 eller flere løp. Før karusellens fjerde løp hadde allerede 110 løpere greid dette kravet, og ytterligere 200 deltagere hadde mulighet til å kunne klare det på det fjerde løpet. Så til tross for ferietid så er det mange som klarer å få med seg løpene i Sommerkarusellen.

I det fjerde løpet  var det 247 løpere som fullførte 5km mens 99 tok den doble distansen. Vi har her blitt vant med at det er Marius Sørli som vinner på 5 km, og han skuffet ikke denne gangen heller. Over minuttet var han foran neste løper, danske Kasper Brandt Slettebakken med Roald Hopsnes på tredjeplass. Marius ser nå fremover mot NM i friidrett og 5000 meter om knappe to uker, der han vil møte vesentlig bedre konkurranse enn i Sommerkarusellen Men han tok en seier på denne distansen i Världsungdomsspelen i sommer så han har i hvert fall godfølelse med baneløpingen.

I kvinneklassen var det Kristine Fjellanger som var den raskeste med de gode Hanstveit-tvillingene Emma og Anna på de neste plassene. Kristine representerer nå Trondheimsklubben Strindheim, men den tidligere o-løperen fra Varegg er nå tilbake i Bergen, på jakt etter ny klubb.

Denne gangen var Sondre Øvre-Helland tilbake på toppen av pallen på 10km, forrige gangs vinner Milion Gebremedhin deltok ikke. Blant kvinnene ble det et jevnt oppgjør mellom Kristina F Blindheim og Cecilie Hagen der de begge fikk samme tid, men Kristina ble dømt først i mål i sitt første løp i Sommerkarusellen. Hun har Knarvikmila som det store målet i år, kanskje ikke så rart siden hun kommer fra Leknes, ikke så langt fra Knarvik.

Alle resultater fra det 4. løpet i Sommerkarusellen

Gunhild Lerstad og Karna Elida Teigland er i gang med 5-km-løypen.

Premiepallen på kvinnenes 5 km: vinner Kristine Fjellanger omkranset av Emma og Anna Hanstveit.

10 89 Marianne Falck Kleppe NESTTUN K40-44 22:32

_DSC5271_1280.jpgPremiepallen 5 km herrer: Kasper Brandt Slettebakken, Marius Garmann Sørli og Roald Hopsnes.

10 158 Dawid Franek Matvareexpresen M35-39 20:02

Premiepallen kvinner 10 km: Cecilie Hagen, Kristina F Blindheim, Beate Vinkler Rasmussen.

10 1260 Johnny Vea Spor AS M45-49 37:54

Like bak de aller beste: Nikolas Jon Aarland kom seg så vidt ikke på premiepallen på 5 km, inn på fjerdeplass. Men 18:22 er en god tid for en som ikke har drevet så mye med løping før, og ikke minst hans tid 34:47 på 10 km i forrige løp var meget sterkt, dette ga også en fjerdeplass. I følge ham selv så er ikke klubben han representerer så veldig fokusert på tider og plasseringer og sånn: "Øl og Kondis".