Historien om Löplabbet begynte i Sverige på slutten av 70-tallet da joggebølgen hadde rast noen år. Folk begynte å få vondt her og der og forskeren Jörgen Wiklander ville undersøke saken nærmere.

Jörgen Wiklander tok i bruk speilkasse for å studere hvordan føttene ble belastet og tredemølle med høyhastighets filmkamera for å studere hvordan foten oppførte seg i bevegelse. Denne testen dannet grunnlaget for forretningsideen da den første Löplabbet-butikken ble etablert i Stockholm i 1984. I dag finnes det 22 butikker i Sverige som alle driver etter den samme ideen som i 1984.
k-en til bruk paa kvalitetslop.jpg

Det samme konseptet lå også til grunn da den første butikken ble etablert i Norge på franchisebasis i 1987. Konseptet og rettighetene ble senere kjøpt av Medicus-Plesner. Löplabbet i Norge er i dag helnorsk, selv om vi driver etter den samme ideen, det samme navnet og med den samme logoen som våre svenske "kusiner".


Bli medlem i Kondis nå

 

Din medlemsrabatt

15 % rabatt på alle varer hos Løplabbet i Oslo, Sandvika, Ski, Fredrikstad, Strømmen, Sandnes, Drammen, Tønsberg, Trondheim, Bergen, Stavanger og Kristiansand samt Løplabbets avdeling i Sport1’s butikk i skihallen Snø på Lørenskog og i deres nettbutikk på loplabbet.no


Relaterte saker
Test av løpesko for terrenget