Det ble fort spredning i feltet og det ble tidlig en kamp mellom langrennsløperen Kristen Mikkelsplass og mellomdistansetalentet Sondre Juven. Men Mikkelsplass dro sakte, men sikkert ifra opp bakkene og kom i mål hele 59 sekunder foran Juven med Bjørnar Tyribakken på tredje 1.22 bak vinner. 

 
Topp3Skuecup_ingress.jpg
Sammenlagt herrer Skue motbakkecup (fv) Emil Intelhus Brøto, Kristen Mikkelsplass, Bjørnar Stensrud Tyribakken. Foto: Ove Grøndal

Mikkelsplass har vunnet alle tidligere tre løpene han har stilt opp i, i cupen. Og med å vinne det fjerde av totalt fem, så var han suveren sammenlagtvinner også siden 4 av 5 resultater teller. Bjørnar Tyribakken ble sammenlagt nr. 2 med Emil Intelhus Brøto på tredjeplass.
 
I kvinneklassen ble det en enda mer suveren seier til Eirin Linderud (K14-15) 1.16 foran Ingrid Røe Gullingsrud og Gro Torsteinsrud 2.21 bak.


sammenlagt_kvinner_Skue_Cup_640.jpg
Sammenlagt kvinner (fv) Eirin Lystad Linderud, Tyra Sortåsløkken   Foto: Ove Grøndal
 
Sammenlagtvinneren i kvinneklassen, Tyra Sortåsløkken, ble like suveren som i herreklassen, med 4 seirer i cupen. Marte Mikkelsplass kom på andre og dagens vinner Eirin Lystad Linderud på tredje.
 
Arrangøren var litt spent på hvordan omleggingen av løypen ble mottatt, som ga en langt hardere start. Men det virka som alle syntes det fungerte veldig bra. Det ga i tillegg et langt bedre og hensiktsmessig startområdet i forhold til logistikk og parkering. 

Og for å sitere Nesbyens evigunge superveteran, Tore Bjerkrheim, som ble intervjuet etter målgang. "jo brattere, jo bedre"


ALLE RESULTATER BRINGENATTEN OPP 29. OKTOBER 2017