For sjøl om det er heimefavoritten Galen Rupp og briten Mo Farah som får klart mest oppmerksomhet, så har de bare henholdsvis sjette og åttende beste pers i det usedvanlig sterke feltet. Tre mann har løpt under 2.05 og fem under 2.06. Rupp har 2.06.07 som bestetid og Farah 2.06.21.

Den største favoritten er likevel en kar som har svakere pers enn både Rupp og Farah, nemlig fjorårets Boston- og VM-vinner, Geoffrey Kirui fra Kenya. Han har vist seg som en spesialist i løp uten fartsholdere, og det blir spennende å se hvor godt han vil gjøre det i Chicago der de i år går tilbake til å ha løp med innleide harer. 

I tillegg til mange sterke kenyanere og etiopiere stiller også to meget habile japanere. Suguro Osako kan på en god dag slå den japanske rekorden på 2.06.11. Han har 2.07.19 som bestetid fra før. Yuki Kawauchi som vant Olso Maraton i fjor og Boston Marathon i år, må nok ha et uvær på linje med det som kom i årets Boston Marathon, om han skal vinne, og det tyder ikke værmeldinga på at det skal bli. Yr melder om 18-20 grader, litt regn og en lett bris. 

Også i dameklassen er feltet sterkt. Tre har pers under 2.20 og fem under 2.21. Amerikanerne har visse forventninger til Gwen Jorgensens debut på maraton. Jorgensen har hatt en strålende triatlonkarriere som ble krona med OL-gull i Rio, og nå har hun satt seg som mål å vinne OL-gull på maraton i Tokyo. Det blir nok atskillig verre, men vi får en pekepinn på hvor godt hun ligger an etter løpet i Chicago. 

Som vanlig vil det være en god kontingent med norske som løper i Chicago. En av de norske er Nina Wavik Ytterstad som nylig ble veteranverdensmester på halvmaraton. Nå vil hun ganske sikkert være med å kjempe om seieren i klasse 55-59 år på maratondistansen i Chicago. Ifølge et stort intervju med henne i Aftenposten har hun vunnet klassen i 16 av de siste 17 maratonløpene hun har stilt i. Sist Nina løp i Chicago, i 2014, vant hun klassen på sterke 2.53.59.

I klasse 60-64 år har den olympiske mesteren fra OL i 1984, Joan Benoit, som mål å slå verdensrekorden i klassen. Den er på 3.01.30 og ble satt av Bernie Potenski fra New Zealand i 2010. 


Kondis-reportasje fra Chicago Marathon 2017

Nina Wavik Ytterstad sørga for norsk gull pÃ¥ halvmaraton i veteran-VM. (Foto: Mariann Wavik Auvi)Nina Wavik Ytterstad kunne juble for gull på halvmaraton i veteran-VM i Malaga tidligere i høst. Blir det mer jubel i Chicago? (Foto: Mariann Wavik Auvi)