Det tradisjonsrike Moaløpet foregikk i strålende høstvære i bøkeskogen i Stokke i Vestfold. På grunn av smittevern var årets løp delt inn i heat på maks 20 personer.

Løpets lengste distanse var på 5 km og hadde 65 fullførende deltakere (57 menn og 8 kvinner). Suverent raskest var Moa Bollerød som løp på 15.51 og var med det 18 sekunder raskere enn sin egen vinnertid fra i fjor. 18-åringen har vist seg fram tidligere i år ved å blant annet vinne junior-NM på 1500 m og ta bronse på samme distanse under NM for seniorer - bak suverene Jakob Ingebrigtsen

Bak Bollerød i Moaløpet kom Casper Rønning, Ivrig IL på 16.30 og Håvard Fluge Petterson, Tønsberg FIK på 17.07.

Noe jevnere ble kampen i kvinneklassen, men 16-åringen Leona Vedvik, Tønsberg FIK sikret seieren med tiden 18.46 - åtte sekunder foran Hannah Bjelland, Gular. På 3. plass kom Emma Sofie Blaauw, Sem IF på 19.38.

5 Andrea Andersen Stokke IL K16-19 21:05

Foruten 5 km ble det også arrangert barne- og ungdomsløyper med distanser på 3,2 - 2,4 og 1,2 km hvor det til sammen var 137 fullførende deltakere. I tillegg kom et eget barneløp på 500 m.

Komplette resultatlister

_DSC2913.jpgLeona Vedvik vant den 5 km lange løypa i Moaløpet. Her fra NM-terrengløp tidligere i høst hvor hun kom på 4. plass i 16-årsklassen. (Arkivfoto: Samuel Hafsahl)