Se også alle bildene i bildekarusellen ovenfor
Tilbake til samlesiden: Kondis har fulgt NM terrengløp lange løyper i Skien

Det er vanlig med noe mindre deltagelse i UM jenter enn gutter, men bare 19 deltagere i J15, J16 og J17 var overraskende lite siden ingen UM-løpere fikk lov å løpe juniorklassen i år. Noe skyldes kanskje også at det er en trend at flere jenter/kvinner enn menn/gutter dropper konkurranser i disse Covid19-tider.

Vi skal ikke snakke om de som ikke var på UM, for vi så mange sterke prestasjoner blant de som var med. Interessant nok ble de tre beste tidene oppnådd av de tre UM-vinnerne, det er ikke nødvendigvis slik at de eldste alltid er raskest.

På dette startbildet ser vi J17-vinner Ingeborg Østgård med nummer 29, J16-vinner Anna Marie Nordengen Sirevåg ned nummer 38 og J15-vinner Malin Hoelsveen litt skjult bak 36 Marthe Johanne Hjelmeset. (Foto: Samuel Hafsahl)

UM jenter samlet:
1 29   Ingeborg Østgård Ren-Eng, FIK - Friidrett 13:46   J 17
2 38   Anna Marie Nordengen Sirevåg Sportsklubben Vidar 14:12   J 16
3 50   Malin Hoelsveen Raufoss IL -Friidrett 14:28   J 15
4 44   Leona Vedvik Tønsberg Fri-Idrettsklubb 14:42   J 16
5 43   Emma Hanstveit Mjøsdalen IL 14:52   J 16

Det var 16-årsklassen som samlet flest deltagere med 11 av 19 jenter i UM, men raskest av alle var som ventet vinneren av J17.

Ingeborg Østgård fra FIK Ren-Eng var helt suveren og løp inn til 13:46, en tid som bare var 6 sekunder etter juniorvinner Andrea Modin Engesæth. Det er imponerende siden løypa nok var noe mer nedløpt innen UM-klassene startet. Overraskende var det ikke: I fjorårets UM løp jentene i heat med juniorene, og J16 vinner Ingeborg Østgård slo da alle juniorene. Ingeborgs rundetider i den 2 km lange runden var 6:53 og 6:53.

Konkurranse fikk Ingeborg først og fremst av J16-løperne og J15-vinner Malin Hoelsveen. Anna Marie Nordengen Sirevåg fra SK Vidar var nærmest Ingeborg, og J15-vinneren fra i fjor vant altså J16 i år. med tiden 14:12. I denne klassen fikk vi også sterke tider av Leona Vedvik fra Tønsberg FIK på 2. plass (14:42) og søstrene Emma og Anna Hanstveit fra Mjøsdalen IL (14:52 og 14:55) på de neste plassene.

Dagens mest overlegne seier fikk vi - ikke uventet - av Malin Hoelsveen fra Raufoss IL. Tidligere i år vant hun tre distanser under UM på Jessheim friidrettsstadion, også det overlegent. Det var bare vinnerne i J16 og J17 som løp raskere (1 sek bak 4. plassen i juniorklassen) enn Mlins 14:28 i Skien. Nærmest Malin kom Ingrid Elise Kullerud fra Sarpsborg IL som løp på 16:17.

_DSC2898.jpgIngeborg Østgård løper inn til J17-gull. (Foto: Samuel Hafsahl)

Anna Marie Nordengen Sirevåg løper inn til J16-gull. (Foto: Samuel Hafsahl)

Malin Hoelsveen løper inn til J15-gull. (Foto: Samuel Hafsahl)