Årets første motbakkeløp i Sport 1 Karusellen (Bø, Telemark) ble arrangert tirsdag 18. juni i fint vær. Høyslass opp hadde fine forhold etter at deler av løypa tørket opp etter en god del nedbør den siste tiden. Løypa er cirka 2,3 km og har en høydeforskjell på ca 240 meter.Løypa er lettløpt de første 300-400 meterne før stigningen begynner.

På barneløpet deltok 8 barn med god innsats og 43 løp opp til Høyslass. Vinneren Eivind Gaastjønn fra Åmdal IL vant overlegent med tiden 12:35 foran Anders Espedalen fra arrangørklubben Skarphedin IL med tiden 13:21 - som ga seier i G10-15 år.

Vinneren av kvinneklassen ble Lisa Maria Thomassen fra Skarphedin IL med tiden 14:46 noe som hun var fornøyd med. For 1 uke siden satte hun ny klubbrekord på 1000 m med tiden 2:59,3 i et stevne hjemme i Bø.

Fra starten der vi ser at foretrukket antrekk for gutta ver pulsbelte og kort tights. (Arrangørfoto)

Neste løp i karusellen er 27. august med nytt løp Høyslass opp.