Både Stine Wangberg og Andreas Myhre Sjurseth vant på sterke tider, 18:01 og 16:05 i en langt fra lett løype.

Stine - som sørget for lokal seier i kvinneklassen - forteller til Sarpsborg Arbeiderblad at hun nå satser på å klare kravet til U18 EM på 3000 meter. På 5-kilometeren utklasset hun konkurrentene, og var 43 sekunder foran BUL-løperen Anniken Johansen i mål. Det var hele 1:10 ned til Lene Sandem på 3. plass, som løp på 18.18 i Fredrikstadløpet. Ser vi på Norgesstatistikken så langt i 2016 er det bare fem kvinner som har løpt raskere. Det var faktisk bare sju herreløpere med bedre tid enn Stine i SA-løpet.

Kondis.no skrev om Stines seire på UM innendørs i Steinkjer i februar:
Stine Wangberg vant 800 meter jenter 17 år
Ny Stine Wangberg triumf, nå på 1500 meter
Forrige uke løp Stine inn til en 5.plass i Sentrumsløpet på sterke 36.14 HER ser vi henne i Bygdøy Allè

Herrevinneren, som bor i Drammen, var på besøk hos en kamerat i Sarpsborg, og "slang med" på løpet. Det gjorde han så bra at han utklasset ultraløper John Henry Strupstad på 2. plass med hele 46 sekunder. Andreas løp på 15:25 i ei lettere løypa i Fredrikstadløpet. Der løp John Henry på 16:13, så differansen var ganske lik. Jon Five som ble nr. 3 i SA-løpet var forresten 5 sekunder foran John Henry i Fredrikstadløpet.

Herrevinner Andreas Myhre Sjurseth, SK Vidar.  Foto: Rolf B. Gundersen.Her ser vi Andreas Myhre Sjurseth på vei til seier i Fredrikstadmarka Rundt 2015  (foto: Rolf B. Gundersen).

Andeas perset med hele 50 sekunder på 10 km (30:24) tidligere i år, så formen er åpenbart svært god.

sa.no: Dette er vinnerne av SA-løpet 2016
sa.no: Se om du kan se deg selv i SA-løpet 2016