I en pressemelding sendt ut av Norges Friidrettsforbund i dag går det fram at totalt 17 utøvere er tatt ut til årets VM friidrett i Doha fra 27. september til 6.oktober. 12 menn og 5 kvinner er tatt ut hvorav sju og tre er løpere/kappgjengere, og av dem er det seks menn og to kvinner på mellom- og langdistanse.

På kvinnesiden er det Hedda Hynne på 800 meter og Karoline Bjerkeli Grøvdal på 3000 meter hinder og 5000 meter som er tatt ut. Hvorvidt Karoline dobler er vel ikke helt avklart, men hun er i alle fall tatt ut på to distanser.

Filip og Jacob Ingebrigtsen er også tatt ut på to distanser, 1500 meter og 5000 meter, og kommer trolig til å løpe begge. På 5000 meter får de følge av storebror Henrik. Videre er Tom Erling Kårbø tatt ut på 3000 meter hinder, Sondre Nordstad Moen på 10000 meter, Weldu Negash Gebretsadik på maraton og Håvard Haukenes på 50 km kappgang.

Kondis vil være til stede med to reportere i Doha, og vi kommer senere tilbake også med fyldig forhåndsomtale.

Bilderesultat for kondis karoline grøvdal
Karoline Bjerkeli Grøvdal er VM-klarert på 3000 meter hinder og 5000 meter. Bildet er fra Lag_EM i Sandnes tidligere i år der hun løp 1500 meter. (Foto: Arne Dag Myking)

Norges Friidrettsforbund har tatt ut følgende utøvere til årets VM i Doha fra 27. september til 6. oktober:

Menn:

400 meter: Karsten Warholm, Dimna IL.
400 meter hekk: Karsten Warholm, Dimna IL.
1500 meter: Filip Ingebrigtsen, Sandnes IL og Jakob Ingebrigtsen, Sandnes IL.
5000 meter: Henrik Ingebrigtsen, Sandnes IL, Filip Ingebrigtsen, Sandnes IL og Jakob Ingebrigtsen, Sandnes IL.
3000 meter hinder: Tom Erling Kårbø, Stord IL.
10000 meter: Sondre Nordstad Moen, SK Vidar.
Maraton: Weldu Negash Gebretsadik, IL i BUL.
50 km kappgang: Håvard Haukenes, IL Norna-Salhus.
10-kamp: Martin Roe, IL Fri.
Slegge: Eivind Henriksen, IK Tjalve.
Diskos: Ola Stunes Isene IF Sturla.
Stav: Sondre Guttormsen, SK Vidar.

Kvinner:
800 meter: Hedda Hynne, IK Tjalve.
5000 meter: Karoline Bjerkeli Grøvdal, IK Tjalve.
3000 meter hinder: Karoline Bjerkeli Grøvdal, IK Tjalve.
400 meter hekk: Amalie Iuel, IL Tyrving.
Slegge: Beatrice Nedberge Llano, Laksevåg IL.
Stav: Lene Retzius, IL i BUL.

- Vi har tatt ut de utøverne som har greid vårt og IAAF sitt krav, sier Toppidrettssjef Erlend Slokvik.
- Når det gjelder invitasjoner fra IAAF for utøvere som ikke har klart det internasjonale kravet har vi per dato mottatt dette for Lene Retzius i stav, og vi har bekreftet hennes deltakelse.
- For Ingar Kiplesund i lengde og Marcus Thomsen i kule foreligger det per dato ingen invitasjon, men om det skulle komme en slik vil også disse bli tatt ut, sier han.

En norske løper som har klart det internasjonale forbundets krav med god margin, men er noen sekunder bak det særnorske kravet, er ikke tatt ut. Det er Runa Skrove Falch på maraton som har løpt 2.33.52. IAAFs krav er 2.37.00. Når NFIF tar med utøvere som kommer med på overtid og uten å ha klart kvalifiseringskravet, er det rart at en som har klart kravet ikke får delta. Forøvrig ble det særnorske kravet på maraton, 2.33.00, kunngjort tre dager etter at Runa Skrove Falch løp så godt i Malaga Marathon i desember i fjor.

Det er nå fem nordiske løpere som påmeldt til maratondistansen i VM for damer. Fire av dem har dårligere kvalifiseringstider enn Runa Skrove Falch.