Kondis har fulgt de lengste løpsøvelsen i NM Friidrett innendørs som gikk i Ulsteinvik helgen 5. - 6. februar. Her kan du lese om hvordan det gikk både på kappgang, 800, 1500 og 3000 meter.

NM_2020_Logo_lag_1.jpg

Hjemmeside for NM friidrett Innendørs i Ulsteinvik

 

Reportasjer

Kappgang.jpg

NM-gull i kappgang til Karlsen Bekkestad og Græsli

Maren Karlsen Bekkestad, Sturla IF og Magnus Græsli, Leinstrand IL ble årets innendørsmestere i kappgang under NM i Ulsteinvik.
Mats Hauge.jpg

Sterk opphenting ga NM-gull på 1500 m til Mats Hauge

Mats Hauge innhentet en offensiv Fredrik Sandvik og tok NM-gullet på 1500 m da den største forhåndsfavoritten Ferdinand Kvan Edman ikke stilte til start i årets NM innendørs i Ulsteinhallen.
Ina Halle Haugen.jpg

Favorittseier i NM til Ina Halle Haugen på 1500 m

Ina Halle Haugen var den største favoritten på kvinnenes 1500 m, og Runar-løperen forsvarte favorittstemplet med en sterk avslutning inn til 4:25:03, tre sekunder foran Sandnes' Christina Maria Toogood under NM i Ulsteinhallen lørdag.
Per_Svela_3000m.jpg

Per Svela med taktisk NM-gull på 3000 m

Det ble dobbelt Ull/Kisa på herrenes 3000 m i Ulsteinvik der Per Svela vant foran Fredrik Sandvik med Gulars Bjørnar Sandnes Lillefosse på bronseplass.
Ina_Halle_Haugen_3000m.jpg

Ina Halle Haugen spurtet til NM-gull også på 3000 m

1500 m-vinner Ina Halla Haugen brukte spurtegenskapene sine også på den doble distansen og vant søndagens 3000 m foran Sigrid Jervell Våg og Kristine Eikrem Engeset.
Sigurd_Tveit_800_meter.jpg

Overbevisende NM-gull av Sigurd Tveit på 800 m

Sigurd Tveit måtte bruke de første hundre meterne på å komme i tet, men derfra og inn var han i en egen klasse på 800 m i NM i Ulsteinhallen som han vant på sterke 1.49.42.
Malin Ingeborg Nyfors_800m.jpg

Malin Ingeborg Nyfors overrasket med NM-gull på 800 m

Tjalves Malin Ingeborg Nyfors overrasket seg selv og konkurrentene med å ta gullet på kvinnenes 800 m etter et overbevisende løp på 2.07.69 som også er hennes nye personlige rekord.

 

Forhåndsvurdering

Denne vurderingen ble laget før mesterskapet. Du kan jo sjekke i hvilken grad Kondis traff med sine valg av favoritter.

1500 meter kvinner

Ina Halle Haugen har den beste tiden av de påmeldte til 1500 meter for kvinner. Hun løp på 4:16 på Bislett i fjor, og så er jo spørsmålet om hvor god formen hennes er i år. På startstreken vil vi mangle de tre beste kvinnene fra fjorårets NM i friidrett i Kristiansand, nemlig Amalie Sæten, Ingeborg Østgård og Trine Mjåland. Dermed vil det antagelig bli et oppgjør mellom de som fulgte etter disse: Ina Halle Haugen, Christine Næss, Christina Maria Toogood og Sara Busic. Men her er flere sterke løpere i feltet så det spørs hvem som er i best form nå vinterstid.

Ina Halle Haugen.jpg Christine Næss.jpg Christina Maria Toogood.jpg Sara Busic.jpg
Ina Halle Haugen Christine Næss Christina Maria Toogood Sara Busic

1500 meter menn

Det er ingen fra Team Ingebrigtsen på startlistene, men vi har Ferdinand Kvan Edman som har vist kanonform. I forrige uke klarte han VM-kravet på 3000 m innendørs i Karlsruhe, og denne uken løp han 1500 meter på solide 3:37.39, noe som er nummer tre i Norge innendørs gjennom alle tider, bak Jakob og Filip Ingebrigtsen. Han er dermed en klar favoritt altså. Mats Hauge og Fredrik Sandvik noterte seg i fjor på tider rundt 3:40 på 1500-meter utendørs så disse er de nærmeste til å gi Ferdinand kamp.

Ferdinand Kvan Edman.jpg Mats Hauge.jpg Fredrik Sandvik.jpg
Ferdinand Kvan Edman Mats Hauge  Fredrik Sandvik


3000 meter kvinner

Ina Halle Haugen og Sigrid Jervell Våg er her de store favorittene. Sigrid Jervell Våg har de siste årene prioritert 1500 meter, der har hun flere NM-titler. I 2020 løp hun 3000 meter på 9:06 så hun har nok distansen inne når hun nå stiller opp. Ina Halle Haugen løp 3000 meter på 9:11 utendørs i fjor.

Kristine Eikrem Engeset har også en bestetid på 9:06 på 3000 meter, men den er fra 2014, og det er ikke godt å si hvor god hun er på denne distansen etter at hun gjorde comeback for noen år siden.

Christina Maria Toogood, Hanne Mjøen Maridal og Live Johannessen Solheimdal vil nok også kunne gjøre gode løp på 3000 meter.

Sigrid Jervell Våg.jpg Ina Halle Haugen.jpg
Sigrid Jervell Våg Ina Halle Haugen

3000 meter menn

På startstreken vil det her stå tre utøvere som har løpt 3000 meter under 8 minutter, det er Per Svela, Fredrik Sandvik og Bjørnar Sandnes Lillefosse. Per Svela løp i fjor distansen utendørs på 7:54, Fredrik Sandvik gjorde den på 7:55. Men Bjørnar Sandnes Lillefosse var kanskje den som avsluttet fjorårssesongen sterkest ved å ta en andreplass i Nordisk Mesterskap i terrengløp og å være nest beste nordmann på EM terrengløp. Antagelig vil kampen om medaljer stå mellom disse tre.

Bjørnar Sandnes Lillefosse.jpg Fredrik Sandvik.jpg Per Svela.jpg
Bjørnar Sandnes Lillefosse Fredrik Sandvik Per Svela

800 meter menn

Markus Einan er nok favoritten her, han løp i fjor 800 meter på 1:47:34 utendørs. Men det kan sikkert bli en skikkelig duell med Sigurd Tveit, som har vært en av de store 800-meterprofilene de siste årene. Mats Hauge og Benjamin Olsen er også verd å notere seg. Benjamin tok en sølvmedalje i Junior-NM i fjor mens Mats har løpt 800 meter utendørs på 1:50 de siste årene. Leon Samuel Douglas Mjaaland har tider på 1:51 på løperullebladet sitt.

Markus Einan.jpg Sigurd Tveit.jpg Leon Samuel Douglas Mjaaland.jpg Benjamin Olsen.jpg
Markus Einan Sigurd Tveit Leon Samuel Douglas Mjaaland Benjamin Olsen

800 meter kvinner

Uten Hedda Hynne på startstreken er det litt mer åpent hvem som er favoritten på kvinnenes 800 meter, men den tidligere mangekjemperen Amanda Marie Grefstad Frøynes peker seg ut. Hun tok en tredjeplass på NM i Kristiansand i fjor, bak Hedda Hynne og Ingeborg Østgård.

Pernille Karlsen Antonsen og Solveig Cristina Hernandez Vråle er også sterke løpere her.

Amanda Marie Grefstad Frøynes.jpg Pernille Karlsen Antonsen.jpg
Amanda Marie Grefstad Frøynes Pernille Karlsen Antonsen 

 

Se også Kondis sin dekning av NM friidrett i Kristiansand i fjor.

 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957