Navnet på Nøkkelløpet springer ut fra Nye Øygarden Kommune Løpet (NØKL), men det er også en markering av at man nå låser igjen de tre kommunene Sund, Fjell og Øygarden, og låser opp den nye kommunen.

I Nøkkelløpet har man valget mellom å delta i et individuelt løp på 5 km eller som del av et stafettlag bestående av fem løpere som tar en kilometer hver. Selve løpet går i traseen til Straumemila, og det er mulighet for parkering i Kystbygarasjen under Sartor senter.

Det blir mange ordførere som deltar her, både på- og avtroppende ordførere stiller på startstreken, sammen som ett stafettlag. Den nye ordføreren blir Tom Georg Indrevik, og han har her fått med seg ordførerne i de sammenslåtte kommunene: Kari-Anne Landro (Sund), Marianne Sandahl Bjorøy (Fjell) og Børge Haugetun (Øygarden).

Nøkkelløpet blir en del av en større åpningsfest den 4. januar.

Stine Sanden er daglig leder i Fjell frivilligsentral og har et koordineringsansvar for aktivitetene både inne i Sotra Arena og ute:

– Eg håpar folk tek oppmodinga frå ordførarane på alvor og stiller opp på løpet. Deltakarane kan henta startnummer på Fjell folkeboksamling på Sartor Storsenter torsdag 2. og fredag 3. januar. På sjølve løpsdagen kan folk henta startnummer i Sotra Arena mellom klokka 09.00 og 10.00. Hugs at alle som deltek får medalje, sier Stine Sanden.

Les mer om nøkkelløpet:

Ordførarane tek beina fatt på opningsfestdagen

Påmelding til Nøkkelløpet

Nøkkelløpet på Facebook