Det er bare knappe tre uker siden David Nilsson satte svensk rekord med 13.58 i et løp i Stockholm. Nå fikk han i et sterkere felt vist at han hadde mye mer inne. Rekorden ble forbedra med 16 sekunder til 13.42. Ned til den norske rekorden, som tilhører Jakob Ingebrigtsen, er det nå 14 sekunder.

David Nilsson leverte et nokså jevnt løp og hadde følgende km-tider: 2.47 - 2.42 - 2.42 - 2.50 - 2.44.

Men det var ikke bare David Nilsson som løp fort og satte nasjonal rekord i Seven Hills Test Run 5 km. Vinneren, Ouassim Oumaiz fra Spania, var bare 1 sekund bak den europeiske rekorden til franske Jimmy Gressier da han satte spansk rekord med 13.19. Enda mer populært var det at Mike Foppen satte nederlandsk rekord med 13.31, bare 3 sekunder foran landsmannen Noah Schutte på tredjeplass.

Det ble også satt en nordisk nasjonal rekord i tillegg til David Nilssons svenske. Hlynur Andresson løp på 14.32 og satte islandsk rekord. Det holdt til en 11. plass i løpet.

Maureen Koster tok en klar seier i kvinneklassen på pene 15.25. Det var nesten minuttet ned til Marijke de Visser på andreplass. I alt var det med 18 løpere - 6 kvinner og 12 menn.

David Nilsson kunne glede seg over å ha satt sin andre svenske 5 km-rekord på mindre enn tre uker. (Foto: Eaglefotografie)

1 Ouassim Oumaiz Spanje 00:13:19 NR
2 Mike Foppen AV Cifla 00:13:31 NR