Nordmarka Halvmaraton ble første gang arrangert i 2010. Da var det 42 kvinner og 130 menn som deltok i konkurranseklassen. Det var også noen som deltok i trim uten tid. Været det første året var fantastisk og stemningen var særdeles bra opp ved Damtjern.

Den første utgaven ble vunnet av Marthe Katrine Myhre fra Gjøvik IF. Hun vant på tiden 1:28:44, som da ble stående som løyperekord. Marthe Katrine har deltatt i alle utgavene av Nordmarka Halvmaraton og vill være en av de som får 5-årsfatet når hun løper den femte utgaven på lørdag.

Av de 4 løpene som Marthe Katrine har deltatt i, var fjorårets svært så rengntunge løp, hennes raskeste. Da løp hun inn til seier i kvinneklasse på tiden 1:23:06.

HJEMMESIDE                PÅMELDING             PÅMELDTE LØPERE             FACEBOOK

Løyperekorder og favoritter

Løypeprofilen til Nordmarka halvmaraton er ikke av de letteste. Løypa består av 2 forholdsvis lange (2 km og 70 høydemeter) motbakker, noe som skulle tilsi at tidene ikke blir av de raskeste. Men av en eller annen grunn, er det flere som presterer bra tider. En av de som har gjort dette, er Øystein Sylta fra SK Vidar, som hadde en fantastisk duell med Tomas Bereket i 2011.

Tomas Bereket tok teten fra start og opparbeidet seg en forholdsvis stor luke ned til Øystein som før løpet ikke var usikker på formen og startet nok noe forsiktig. Men da Øystein fikk rapporter om at han begynte å ta innpå Thomas, våknet konkurranseinnstinkte til Øystein. Og når det var 3 km igjen å løpe, løp duellantene skulder ved skulder så og si helt inn til mål. Men i den slake moten noen hundre meter før mål, satte Øystein inn det avgjørende rykket som gjorde at han vant løpet på fantastiske 1:08:28. Thomas kom i mål 12 sekunder bak, også det en veldig sterk tid. Kan dette være en av Norges sterkeste løyperekorder?

Også i kvinneklassen har det blitt løpt fort. Samme år som Øystein satte løyperekord for herrer, deltok også Kjersti Karoline Danielsen. Hun løp inn på tiden 1:20:45 som er løyperekorden for kvinner.

Ny løyperekord for kvinner i 2014?

Annie Bersagle, Tjalve - Hytteplanmila 2012

For noen dager siden var det igjen Marte Katrine Myhre fra SK Vidar som var storfavoritt på kvinnesiden. Nå har også Annie Bersagel meldt seg på til helgens løp. Annie som løper for Tjalve har den siste tiden vist at hun er i god form, og er forholdene normale når den femte utgaven av Nordmarka Halvmaraton arrangeres på lørdag, blir det all sansynlig ny løyperekord.

I herre klassen er det også en løper som skiller seg ut. Gishe Abdi Wako som løper for Lillehammer IF deltar for første gang i Nordmarka Halvmaraton. Som i kvinneklassen er det per i dag ingen som ser ut til å kunne følge Gishe. Men det er fortsatt noen dager til påmeldingsfristen går ut, så det kan jo hende det dukker opp uventet konkurranse de nærmeste dagene.

Blir løpet fullt?

Nordmarka Halvmaraton har kun 350 startplasser tilgjengelig. Det er ikke allverden med parkeringsmuligheter oppe på Damtjern, så arrangøren har i år satt et tak på 350 deltagere. I skrivende stund, er det kun 65 plasser igjen i konkurranseklassen. Så har man planer om å løpe Nordmarka Halvmaraton i år, bør man ikke nøle med å melde seg på.