Arrangøren kan ta en velfortjent hvil etter å ha arrangert den andre utgaven av Hornindal rundt. Av de 86 utøverne som stilte til start, gikk 54 løpere i mål til halvt løp. 13 løpere som var påmeldt til helt løp gav seg på gamle Honndøla bru eller etter det, og fikk dermed godkjent halvt løp. 17 løpere fullførte helt løp.

Helt løp herrer.
Ola Hovdenak fra IL Skåla ved Molde vant  med tiden 10.10.52 og slo løyperekorden til Thoms Andersen med over en halv time. Thomas representerte Norge i VM ultra trail i Irland men melder at han er på plass igjen i Hornindal rundt i 2012, og han lover å ta med seg flere landslagsløpere. Da blir det spennende å se om rekorden til Ola blir stående. Andreplassen gikk til Mathias Kullsveen fra Eid IL på tiden 13.54.10. Tredjemann blei Rasmus Gausemel som løp inn på tiden 14.02.16.

Helt løp damer.
Marit Årthun fra Matre IL satte ny løperekord som nå lyder på imponerende 14.05.25, noe som mange tror kan bli vanskelig å slå. Sigrid Hjelle fra Eid IL tok andreplassen med tiden 18.30.40 og Siv Krisensen fra arrangørklubben Hornindal idrettslag fikk tredje beste tid på 22.01.32

Halvt løp herrer
Andre Haugsbø fra Gaular IL vant og satte ny rekord med tiden 04.46.39, mens fjorårsvinner og lokalkjente Einar Fannemel tok andreplassen på tiden 05.03.48. Vegard Årthun Bergane, som er sønn av Marit Årthun, tok tredjeplassen med tiden 05.21.33

Halvt løp damer
Karoline Holsen Kyte fra Førde IL vant og satte ny rekord med tiden 06.04.30. Riina Susanne Niskanen fra Eid IL ble andre dame i mål på tiden 06.49.01. Irene Skulstad Lødøen fra Hornindal IL ble tredje beste dame i mål på tiden 07.16.37.

Motiv
Avsluttningsvis har undertegnede lyst til å skrive noen ord om sin opplevelse av dette fantastiske løpet som kan anbefales til alle fjellfanter. Det er jo litt synd at ikke alle kan ta seg tid til å nyte den flotte utsikten i og fra fjellene og toppene rundt Hornindal under selve løpet.

Men noen naturopplevelser er det vanskelig å unngå å ta til seg. For eksempel når en rype (fugl) letter en meter fra deg, da skvetter man til. Når fuglene kvitrer i morgentimene, og når man løper forbi en flokk sauer og kyr opplever man at sansene (hørsel og lukt) fungerer. Og når man passerer posten på Kviven og kan nyte den spektakulære utsikten hjem til Sunnmørsalpene, da lever man.

Hva tenker løperne på underveis? Hva rører seg i hodet på ultraløpere og hvordan motiverer man seg til slike lange økter? For ikke avsløre alt hva jeg tenker på, avslutter jeg denne reportasjen om Hornindal Rundt 2011 på denne måte: Hva tror dere en skrubbsulten ungkar på vei opp den siste toppen tenker mest på? ;-)

Les saken Kondis laget undervis

Resultat for Hornindal rundt 2011

Se også mellomtider for løpet

Hornindal rundt sin facebook side , Hornindal rundt sin flotte hjemmeside! (vel verdt et besøk!)

Mediaomtale:
Les saken om løpet på NRK Sogn og Fjordane
Les omtale i Fjordingen

Bildene, der fotograf ikke er oppgitt, er tatt av Martin Hauge-Nilsen

Målgang etter halvt løp ved gamle Horndøla bru og fantastiske Hornindalsrokken i bakgrunnen. (Foto: Helge Fuglseth)

Andre mann på halvt løp Einar Fannemel, (Foto: Hornindal rundt)

Vinner av halvt løp i kvinneklassen Karoline Holsen Kyte. (Foto: Helge Fuglseth)

Vegard Årthun Bergane nærmer seg Horndøla bru. (Foto: Hornindal rundt)

Marit Årthun fra Matre IL hiver i seg litt mat ved Horndøla bru halveis i løpet før ferden går videre. (Foto: Helge Fuglseth)

Mathias Kullsveen fra Eid IL ved Horndøla bru klar for de siste 35 km. Mathias løp
inn til andreplass på heilt løp. (Foto: Helge Fuglseth)

Rasmus Gausemel puster ut ved Horndøla bru før han fortsatte og tok en imponerende tredjeplass på helt løp til tross for kramper tidligere i løpet. (Foto: Helge Fuglseth)

Sekretæriatet ved Horndøla bru. (Foto: Helge Fuglseth)

Vinner og ny rekordholder på helt løp Ola Hovdenak spiser grovskiver på vei ned fra toppene.
(Foto: Hornindal rundt)

Ola Hovdenak er i mål og setter ny løyperekord med den imponerende tiden 10.10.5.  (Foto: Hornindal rundt)

De tre beste kvinnene i helt løp. Fra venste Sigrid Hjelle, Marit Årthun og Siv Kristensen