En god idé
Ideen om løpet kom til under en treningstur sist høst. - Det må da være mulig å få til en attraktiv halvmaraton i Vestfold? – forteller Sverre Mostue.

Etter at Tønsberg Halvmaraton ble nedlagt for noen år siden har det ikke vært arrangert halvmaraton i Vestfold. De siste årene gikk Tønsberg Halvmaraton i en litt kjedelig løype fram og tilbake langs sykkelstien på Hortensveien. Før det gikk den mellom Tønsberg og Horten med start i Tønsberg og Horten annethvert år. Tanken vår var at løypa skulle gå mest mulig langs kysten og minst mulig på asfalt. 

- Vi tenkte først å få med arrangører fra både Horten og Tønsberg og snu løypa annethvert år, men liten interesse fra idrettslagene i distriktet gjorte at vi endte opp med Tønsberg Triathlonklubb som arrangør. Og vi har valgt å starte fra Horten hvert år.

- Det viste seg at det var vanskelig å velge dato for arrangementet. Vi hadde først bestemt 8.august, men det viste seg å kollidere med Gråtassen Triathlon i Kodal. Derfor endret vi dato til 28.august.

- Neste år vil vi vurdere også å ha med en 5 km og et barneløp.
                                                                                                                               Bildet: Jørn Willy Olafsen (t.v.) og Sverre Mostue er intiativtakere til det nye halvmaratonløpet. 


Mål ved Ringshaugstranda


Målportal: Her på Ringhaugstranda ved Tønsberg er det målgang for Kystleden Halvmaraton.  Initiativtaker til Kystleden Halvmaraton, Sverre Mostue, og klubbpresident i Tønsberg Triathlonklubb, Jørn Willy Olafsen, viser hvor løpet avsluttes.

Testløp lørdag 14. august

Lørdag kan du være med å teste løypa hvis du møter opp ved start i Horten lørdag kl. 15.30. Det skal løpes i fem grupper som sikter seg inn på tider fra 1.40 til 2.25, så det er tilbud til alle som vil ha en flott treningstur..


Flintgjengen: Disse har tjuvtrent i løypa fredag 23. juli. Dette er før start. Etter målgang var ansiktsuttrykkene litt annerledes. I tillegg var allsidige Jørn Willy Olafsen med på turen og kom først i mål på 1.43, men så er han vant med enda lengre distanser og løp blant annet Ultrabirken i fjor. 
 
Her går løypa:Kystleden Halvmaraton: Fra Horten til Tøsnberg går løypa stor sett nede langs sjøen hele veien.

Her kan du studere løypa på flyfoto:

Kystleden_Halvmaraton_flyfoto.pdf

Her er alle opplsyninger du ellers tenger for å melde deg på:

Kystleden_Halvmaraton invitasjon.pdf
Flott ved sjøen:  Sverre Mostue og Jørn Willy Olafsen viser deg mer av innspurten mot mål. Jørn Willy er autorisert som løypemåler av Kondis og er anvsarlig for at løypa er helt nøyaktiv 21.097 m. Arrangører i Buskerud, Vestfold og Telemark tar kontakt med han om de ønsker å få kontrollmålt løypelengden på sine løp.