- Det føles fantastisk å slå de to nordmennene, sa svenske William Lind da han hadde spurtet inn til seier under O-ringen.

Etter 11,5 kilometer på sisteetappen og til sammen 5 dager med orientering under årets O-ringen ble dagens jaktstart altså avgjort i spurten fra sistepost til mål.
 

H21E_nr1.jpg

Det var tre mann, Olav Lundanes, Eskil Kinneberg og svenske William Lind, innenfor 11 sekunder ut fra start, men da det hele skulle avgjøres handlet det om de to sistnevnte.

- Jeg fryktet Olav Lundanes mest underveis, og visste at Eskil Kinneberg var en trussel i spurten. Men jeg følte meg sterk, og visste avslutningen – med mye tøff løping – passet meg bra, sa den svenske vinneren.
 

H21E_nr2.jpg

Lind vant O-ringen sammenlagt også for to år tilbake, men rangerer dagens triumf høyere enn da han vant i Borås.

- Det føles mye bedre å vinne i år. Denne uken har konkurransen - mot tre norske stafettverdensmestere – vært mye tøffere.

- Andreplass etter en tøff uke er bra. Jeg må bare fortsette min utvikling, så skal jeg slå William Lind neste gang, kommenterte Kinneberg, som var 10 sekunder bak Lind i mål.
 

H21E_nr3.jpg

Olav Lundanes – som løp ut noen små sekunder foran de to andre på dagens jaktstart – bommet i en skråli, og forsvant da fra tetkampen.

- Jeg er skuffet over at det ikke fungerte i dag, sa han.

- Kroppen var ikke så bra som jeg hadde håpet, og da ble det tøft.

Lundanes – som var best både onsdag og torsdag – åpnet offensivt, men måtte strekke våpen etter hvert på dagens avsluttende etappe.

Verdensmesteren på langdistanse var til slutt noen minutter bak vinneren i mål, men perfeksjonisten fra Sunnmøre har allerede lagt planen for å slå tilbake:

- Nå gjelder det bare å restituere seg fra denne uken. Få orden på sykdom og skader, for å få til en skikkelig avslutning av sesongen.
 

Seierspall_H21E.jpg

 

Magne Dæhli – som innledet med seier på første etappe - endte på 6. plass til slutt.

I dameklassen var det ikke like tett kamp om seieren. I år som i fjor var det Tove Alexandersson som vant sammenlagt foran den norske veteranen Anne Margrethe Hausken Nordberg. Det skilte 10 minutter mellom denne duoen etter en snau uke med orientering under årets O-ringen i Arvika.
 

D21E_nr1.jpg

Tidenes VM-løper, Simone Niggli fra Sveits, var tredje kvinne i sammendraget.

Seierpall_D21E.jpg


I juniorklassene var det flere av de norske løperne som viste seg frem i løpet av O-ringen-uken, og to av dem kunne også reise hjem med sammenlagtseier i bagasjen.

Victoria Hæstad Bjørnstad tok en klar seier sammenlagt etter å ha gått ut i tet på dagens jaktstart i yngste juniorklasse for jenter.

- Det har gått veldig bra i dag. Jeg tok det litt forsiktig for å ikke bomme, og jeg kom fint inn i det tekniske.

Men Fossum-løperen legger ikke skjul på at hun kjente litt på presset ved å gå ut i ledelse i dag.

- Jeg var litt nervøs, men det gikk overraskende greit, sa hun og la til at en seier sammenlagt i O-ringen henger høyt:

- Det er veldig moro.
 

elias_jonsson.jpg
Elias Jonsson, (Foto: Oringen.se)


Elias Jonsson gikk ut på andreplass – 49 sekunder bak Kasper Fosser – på dagens jaktstart i herrenes yngste juniorklasse, men Elias passerte Kasper på sin ferd gjennom dagens løype, og kunne løpe inn til sammenlagtseier.

- Det er veldig moro å vinne sammenlagt, sa Elias og fortalte at han hadde sett Kasper ganske mye underveis.

- Jeg følte det som at jeg sikret litt mer i orienteringen, sa Elias og la til at også han hadde gått på noen bommer underveis.

Men det holdt altså til seier foran kameraten fra «naboklubben» Heming Orientering.

- Vi har bodd sammen hele uken, men når vi løper er vi konkurrenter, smilte løperen fra Nydalens SK, som var best av dem denne uken i Arvika og Värmland.

Kasper Fosser ble andremann sammenlagt.

Andremann sammenlagt ble også Audun Heimdal. Løperen fra Konnerud gikk ut i ledelse på dagens jaktstart, men måtte se seg slått av svenske Isak von Krusenstierna. Her ble Vegard Gulbrandsen fra Asker SK nummer 3.

Marie Olaussen tok andreplass sammenlagt i eldste juniorklasse for jenter bak suverene Linnea Golsäter.
 

H75_vinner.jpg
Anders Taraldrud Indre Østfold OK, vinner H75

Kilde: Norsk orientering

Foto: Stein Arne Negård

O-Ringen